Tarp laimėtojų – ir plokštiečiai

zaidimu aikstele ploksciai
Vietoj senųjų įrenginių, kuriais jau buvo uždrausta naudotis, bus įsigyti nauji, o antram gyvenimui prikelta aikštelė, viliamasi, taps nauju traukos centru mažiesiems plokštiečiams. Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr.


Po ekspertų komisijos vertinimo ir balsavimo internete paaiškėjo penkiolikos bendruomenių iniciatyvos, kurių įgyvendinimui prekybos tinklas „Maxima“ skirs daugiau kaip 90 tūkst. eurų. Tarp programos „Mes – bendruomenė“ nugalėtojų – ir Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras.
 
Šeštus metus vykusio projekto metu nugalėtojai buvo išrinkti iš daugiau kaip 100 pateiktų anketų. Šakių rajono Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras gaus finansavimą projektui „Suteikim antrąjį kvėpavimą vaikų žaidimų aikštelei Plokščiuose“.

Pasak laikinosios Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro vadovės Nijolės Anankaitės, jie projekto įgyvendinimui prašė 7 tūkst. 900 eurų, prisidėti žadėjo ir savivaldybė (1 tūkst. 580 eurų), nes tokia buvo viena iš projekto įgyvendinimo sąlygų.

„Plokščių vaikų žaidimų aikštelė, gavusi „antrąjį kvėpavimą“, taps nauju traukos centru vietos bendruomenei. Aikštelėje bus sumontuoti nauji, saugos reikalavimus atitinkantys žaidimų įrenginiai, patiesta minkšta danga. Ši nauja erdvė pasitarnaus ne tik čia veikiančio darželio ugdytiniams, bet ir pradinių klasių mokiniams, kurių nemaža dalis po pamokų laiką leidžia vaikų dienos centre, ir mokiniams, kurie šioje erdvėje ilsėsis, pramogaus, mokysis, tyrinės ir kurs. Be to, čia vaikai galės žaisti, kol jų šeimos nariai lankysis daugiafunkcio centro neformaliose veiklose“, – apie savo projektą rašo bendruomenė.

Pasak N. Anankaitės, šiuo sunkmečiu šis laimėjimas ypač džiugus. Tuo labiau, kad sutvarkius aikštelę, kuria mokykla jau negalėjo naudotis, dėmesį bei duoklę jie galės atiduoti mažiausiems įstaigos lankytojams. O ateityje, pasak pašnekovės, aikštelė būtų tvarkoma ir toliau, lėšų buvo prašoma brangiausių įrenginių įsigijimui.

Tiesa, N. Anankaitė sako, kad jei ne komanda, kitų mokytojų indėlis, nebūtų pavykę, ir gerų žodžių negaili kolegei Neringai Motiejaitytei.

„Kai yra gerų talkininkų, tai ir pavyko. Labai džiaugiamės. Gal per vasarą ir susitvarkysime viską. Bus ne tik mokyklai, bet ir visai bendruomenei“, – sakė laikinoji įstaigos vadovė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.