Metodinių būrelių pirmininkams – dėmesys ir padėkos

mokytojai metod
Iš kairės: Šakių metodinės tarybos pirmininkė Margarita Liukaitienė, androgogės Inga Sorakienė, Danutė Aniulienė bei Šakių švietimo pagalbos tarnybos direktorė Diana Jazukevičienė metodinių būrelių pirmininkams dėkojo už aktyvią veiklą, pasidžiaugė kompetentinga komanda. D. Pavalkio nuotr.

Sausio 12 d. Šakių rajono metodinių būrelių pirmininkai ir švietimo įstaigų metodinių tarybų pirmininkai buvo pakviesti į Padėkos vakarą Gelgaudiškio dvare. Renginį organizavo Šakių švietimo pagalbos tarnybos (ŠPT) direktorė Diana Jazukevičienė, andragogės Inga Sorakienė bei Danutė Aniulienė, Šakių metodinės tarybos pirmininkė Margarita Liukaitienė. Paskaitą apie dvarų kultūrą susirinkusiems skaitė dr. Marius Daraškevičius.

Metodinę tarybą sudaro 25 rajono metodinių būrelių vadovai, kuruojantys visų specialybių pedagogų ir kitų specialistų metodinę veiklą. Ji įsteigta 2014 m. projekto „Lyderių laikas 2“ iniciatyva. Kaip prisimena metodinės tarybos pirmininkė Margarita Liukaitienė, „kai projekto vadovės išreiškė mintį, kad reikia metodinės tarybos, norinčių į ją buvo nulis“. Iniciatyvos ėmėsi Alina Staniulienė, M. Liukaitienė, Ilona Martinkaitienė. Patirties važinėdamos po visą Lietuvą jos sėmėsi kartu su vadovėmis Lilija Liutviniene ir Nijole Bitiniene, stebėjo, kaip švietimo srityje tvarkosi įvairios savivaldybės.

„Tuo metu svajojome turėti rajone švietimo pagalbos tarnybą, – pasakojo M. Liukaitienė, – dabar ją turime, smagu, kad susirinko šauni ŠPT komanda. Kita svajonė – kad į savivaldybės komandą ateitų žmonės, buvę mokytojai, kurie suprastų visą švietimo virtuvę, suprastų, kaip mes dirbame ir ko mes siekiame.“ Metodinės tarybos pirmininkė M. Liukaitienė pasidžiaugė, kad komanda, kuri dirba savivaldybėje, išties kompetentinga, pasiruošusi suteikti profesionalią pagalbą.

Vicemeras Darius Jakavičius sveikindamas metodinę tarybą – rajono švietimo įstaigų branduolį – pabrėžė švietimo svarbą, kuri buvo suprasta dar Antikos laikais. Tik skambūs šių dienų politikų pažadai padaryti mokytojo profesiją prestižine jau kažkaip nutilo.

„Ar visi viską padarėme, kad mokytojo profesija būtų prestižinė? – retoriškai klausė vicemeras. – Turime visi dirbti daug, kad pasiektume rezultatą. Būkime stiprūs, stiprinkime vieni kitus, priimkime kito nuomonę. Mokytojo prestižas turėtų prasidėti nuo mūsų pačių. Noriu padėkoti, kad imatės to sunkaus darbo.“

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas taip pat dėkojo metodinių būrelių pirmininkams už įdėtą triūsą. Vedėjas, prisiminęs rudenį kilusią diskusiją dėl apmokėjimo už metodinę veiklą, žadėjo dėti pastangas ir kalbėtis su mokyklų vadovais, kad už darbą metodinių būrelių pirmininkams būtų atlyginta, jis tikina: „Pavasarį grįšime prie to klausimo, kalbėsimės su vadovais ir, manau, tų galimybių atrasime.“

Pasak andragogės Danutės Aniulienės, viena iš Šakių ŠPT veiklos krypčių yra Šakių rajono pedagogų metodinės veiklos kuravimas. D. Aniulienė kartu su kolege I. Sorakiene šia veikla užsiima nuo 2021 m. pradžios. Jų darbas prasidėjo itin nepalankiomis aplinkybėmis – esant karantinui, naudojantis tik telefonu ir internetu. Tačiau aktyviai veikė metodinė taryba,  metodiniai būreliai organizavo metodinę veiklą rajono ir mokyklų bendruomenėms. Organizuotos ilgalaikės programos, seminarai, paskaitos, edukacinės išvykos, parodos, sukurtas filmukas apie poetą Vytautą Mačernį, vestos atviros pamokos. Andragogių uždavinys buvo koordinuoti bei skatinti metodinės tarybos ir metodinių būrelių veiklą, teikti pagalbą organizuojant ir suderinant veiklas. Padėkos renginys –  puiki proga pabūti visiems kartu.

„Buvimas kartu, dalijimasis patirtimi, įspūdžiais padeda augti, mus turtina, daro mūsų pamokas įdomesnes“, – sakė D. Aniulienė.

Padėkos už aktyvią veiklą įteiktos A. Staniulienei – direktorių pavaduotojų metodinio būrelio pirmininkei, Jūratei Stankaitytei – psichologų metodinio būrelio pirmininkei, Rasai Bublaitienei – lietuvių kalbos metodinio būrelio pirmininkei, M. Liukaitienei – metodinės tarybos pirmininkei ir antrųjų užsienio kalbų metodinio būrelio pirmininkei, Birutei Šalkauskienei – švietimo įstaigų bibliotekininkų metodinio būrelio pirmininkei, Linai Smilgiuvienei – dailės metodinio būrelio pirmininkei, Redai Glinskienei – biologijos metodinio būrelio pirmininkei, Odetai Vasiliauskaitei – etikos mokytojų metodinio būrelio pirmininkei, Rasitai Gokdere – technologijų metodinio būrelio pirmininkei, Linai Bakaitienei – muzikos mokytojų metodinio būrelio pirmininkei, Aušrai Kasparavičienei – socialinių pedagogų metodinio būrelio pirmininkei, Audriui Losčiui – tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkui, Linai Sinkevičienei – pradinių klasių mokytojų metodinio būrelio pirmininkei, Genutei Žilinskienei – spec. pedagogų ir logopedų metodinio būrelio pirmininkei, Romanui Laurinaičiui – technologijų metodinio būrelio pirmininkui.

Andragogė I. Sorakienė pasidžiaugė, kad smagu dirbti su aktyviais pedagogais, kurie drįsta išbandyti tai, ko nėra bandę anksčiau, dėkojo D. Aniulienei už idėją suorganizuoti Padėkos vakaro renginį. ŠPT direktorė Diana Jazukevičienė taip pat dėkojo visiems susirinkusiems už bendradarbiavimą, už idėjas ir palaikymą, nes „tik nuo mūsų požiūrio priklauso Lietuvos ateitis, mūsų vaikų vertybės“, ir vakarą užbaigti pakvietė prie bendro vaišių stalo.

Živilė Rinkevičienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.