Stovyklas rengti nori 16 pareiškėjų

Iki birželio 3 d. savivaldybės administracija kvietė teikti paraiškas vasaros stovykloms rengti. Tiesa, lėšų poreikis yra gerokai didesnis nei galimybės, tad akivaizdu, kad norų maksimaliai patenkinti nepavyks.

Pasak Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Dariaus Aštrausko, iš viso gauta 16 paraiškų stovykloms rengti. Kaip patikslino skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius, pagal gautus prašymus lėšų poreikis yra 55 tūkst. 243 eurai, o biudžete jų įgyvendinimui numatyta 22 tūkst. eurų.
 
„Tą lėšų sumą bandysime paskirstyti paraiškoms, kurios atitinka kriterijus. Tikimės per šią savaitę įvertinti“, – sakė D. Aštrauskas.

Paraiškos, kurias atrinks vertinimo komisija, bus tvirtinamos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Prioritetas teikiamas tiems pareiškėjams, kurie į veiklas planuoja įtraukti ukrainiečių vaikus bei vaikus iš socialiai jautresnių šeimų.

Kaip rodo praktika, stovyklų poreikis kiekvieną vasarą ypač didelis ir dažniausiai laisvos vietos išgraibstomos vos paskelbus informaciją apie jas.

Pernai pareiškėjų, norinčių rūpintis neformaliuoju vaikų švietimu vasaros metu, buvo 14, dar ankstesniais metais pareiškėjų buvo tik septyni. Pernai neformaliam vaikų švietimui savivaldybė buvo skyrusi 23 tūkst. 500 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.