Prie gimnazijos – nauja edukacinė erdvė

lauko klase kn
Lauko klasės atidarymo juostelę perkirpo gimnazijos direktorius Romas Eikevičius (dešinėje) ir idėjos iniciatorius, direktoriaus pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius. Kudirkos Naumiesčio gimnazijos nuotr.


Praėjusią savaitę Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija oficialiai atidarė įrengtą lauko klasę, kuri nuo pirmos dienos sulaukė ypač teigiamo mokyklos bendruomenės įvertinimo.
 
Atidarymo iškilmių metu gimnazijos direktorius Romas Eikevičius dėkojo projekto darbo grupei, inicijavusiai lauko klasės kūrimą, taip pat direktoriaus pavaduotojui Bernardinui Petrui Vainiui, parengusiam projektą ir vadovavusiam jo įgyvendinimui, o ypač ūkio darbininkams, per trumpą laiką atlikusiems darbą. Per nepilnus du mėnesius buvo įrengta stoginė, kurioje – vieta mokytojui, stalai, o dabar, kaip juokauja direktoriaus pavaduoja Birutė Adomavičienė, vaikai kone pykstasi, kas pirmesnis čia galės leisti laiką. Planuojama, kad geru oru čia vyks pamokos, įvairios veiklos, renginiai, o pertraukų, pailgintos grupės užsiėmimų metu mokiniai čia galės žaisti stalo žaidimus. Pasak direktoriaus pavaduotojos, lauko erdvės poreikis buvo didžiulis, nes vaikai atšilus orams mielai leidžia laiką ne klasėje.

„Dar trūksta lentos, bet planuojame įsigyti, tai pamokos galės vykti pilnai“, – sakė B. Adomavičienė.

Nauja edukacinė erdvė įrengta įgyvendinant Kokybės krepšelio projekto veiklas. Sumanymas, jį įgyvendinant mokyklos darbuotojams, atsiėjo apie 2 tūkst. 400 eurų. Būta pasvarstymų statyti ir dabar ypač populiarius kupolus, tačiau, kaip sako B. Adomavičienė, be 6 tūkst. niekas net į kalbas nesileidžia, tad buvo pasirinktas paprastesnis variantas.

Kokybės krepšelio projekto grupė svajoja šią erdvę dar tobulinti: įrengti meteorologinę stotelę ar saulės laikrodį, lauko stendus, skirtus darbų ekspozicijoms, keletą lysvių, kuriose žaliuotų augalai, o galbūt šalia pastatyti ir kelis lauko muzikos instrumentus. Tad naujai atgimusi ir moksleivių jau pamėgta erdvė, ko gero, dar keis savo veidą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.