Šakiuose nuskambėjo pirmoji vaikų dainų šventė

Į dainų šventę „Skambanti vaikystė“ susirinko 210 mažųjų dainorėlių ne tik iš mūsų rajono, bet ir iš kitų Lietuvos miestų. Pirmieji į sceną lipo Šakių ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Maži žingsneliai“ auklėtiniai. D. Pavalkio nuotr.

Ketvirtadienį Šakių kultūros centre pirmą kartą vyko ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinių klasių mokinių dainų šventė „Skambanti vaikystė“, skirta Lietuvos dainų šventės 100-mečiui paminėti. Joje dalyvavo vaikų kolektyvai ne tik iš mūsų rajono, bet ir kitų Lietuvos miestų. Nors ji organizuojama pirmą kartą, tačiau tikimasi – ne paskutinį.

Idėja surengti mažųjų dainorėlių dainų šventę Šakių ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Maži žingsneliai“ meninio ugdymo mokytojai Audronei Adomaitienei kilo dar prieš keletą metų. Tačiau nors ją ir sustabdė karantinas, mintis liko ir pagaliau buvo įgyvendinta.

„Štai dainų šventei 100 metų, tačiau maži vaikai į ją nepapuola ir nepajunta tos didelės didelės šventės dvasios džiaugsmo“, – tvirtino A. Adomaitienė, pasakodama, kad, mokyklos vadovams padrąsinus, ji kartu su meninio ugdymo mokytoja Lina Bakaitiene ir ėmėsi šio renginio organizavimo.

Šventėje panoro dalyvauti tiek daug vaikų kolektyvų, kad, pasak organizatorių, nebuvo galimybės jų tiek priimti, tad į sceną lipo mažieji dainorėliai iš Ukmergės, Elektrėnų, Pasvalio, Jurbarko, Šilutės ir Kauno švietimo įstaigų. Na, o mūsų rajonui, be renginio organizatorių ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Maži žingsneliai“, atstovavo dar penki kolektyvai iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų, Gelgaudiškio ir Sintautų pagrindinių mokyklų bei Panemunių mokyklos-daugiafunkcio centro ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo skyrių.

Sveikinimo žodį taręs rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas pasidžiaugė augančiu vaikų atžalynu ir išreiškė tikėjimą, kad dainų šventė „Skambanti vaikystė“ taps tradicine. Virtualiai vaikus dainuoti ir paminėti Lietuvos dainų šventės 100 metų jubiliejų kvietė dainų muzikos ir žodžių autorė Inga Šeduikienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.