Kovotojai su stichijomis motyvavo gimnazistus drąsiai siekti savo tikslų

Dakaro legenda Benediktas Vanagas (kairėje) ir buriuotojas Rokas Milevičius, matydami jaunus žmones, kurie daug kartų žengs savo pirmuosius žingsnius, drąsino savo ateities planus pradėti įgyvendinti dar besimokant mokykloje, o jei nenori nusivilti, neturėti lūkesčių. D. Pavalkio nuotr.

Trečiadienį Šakių „Žiburio“ gimnazijos bendruomenę aplankė Lietuvos vardą visame pasaulyje garsinantys stichijų herojai, projekto „Ateities Lietuvai“ ambasadoriai – Dakaro ralio legenda Benediktas Vanagas ir olimpietis buriuotojas Rokas Milevičius. Savo įkvepiančiu pavyzdžiu jie ne tik motyvavo jaunimą nebijoti svajoti, išsikelti sau tikslus ir drąsiai jų siekti, bet ir prie mokyklos pastato iškėlė istorinę Lietuvos vėliavą.

Šis renginys inicijuotas UAB „Scandagra“, kuri jau ne vienerius metus kartu su tokiomis organizacijomis kaip „Lietuvos Junior Achievement“ vykdo edukacinę-motyvacinę programą „Ateities Lietuvai“, kurios tikslas – auginti verslią, drąsią ir pilietišką jaunąją kartą. Prie šios iniciatyvos buvo pakviesti prisijungti ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai. Juos palaikė ir renginyje dalyvavo būsimi gimnazistai – Šakių „Varpo“ mokyklos bendruomenės atstovai.

Džiaugdamasis šiuo įvykiu ir pilietiškomis jaunimo veiklomis, sveikinimo žodį susirinkusiems tarė Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorius Robertas Sakas, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas.

UAB „Scandagra“ marketingo vadovas Nerijus Kalinauskas, rišdamas ryšį tarp stichijų, projekto „Ateities Lietuvai“ ambasadorių ir įmonės veiklos, susijusios su žemės ūkiu, pabrėžė, kad ūkininkams kiekvieni metai, kiekvienas naujas sezonas taip pat kupinas iššūkių ir kasdienės kovos su stichijomis. Todėl neatsitiktinai jų herojais tapo patyręs Dakaro ralio lenktynininkas, smėlio ir saulės užgrūdintas kovotojas ir Vyčio vėliavnešys B. Vanagas bei vandenų ir vėjų stichijų užgrūdintas „Amber Saill“ kapitonas, prestižinės „The Ocean Race“ regatos dalyvis R. Milevičius, aktyviai kovojantis už vandenyną be plastiko.

Tad gimnazistai turėjo unikalią galimybę pabendrauti su žmonėmis, kurie turi išsikėlę didelius ir ambicingus tikslus ir juos sėkmingai įgyvendina. Jaunimui paklausus, kokiomis vertybėmis jie turėtų vadovautis, B. Vanagas nedaugžodžiavo, nes pirmoji jam į galvą atėjusi mintis – „kaip pasiklosi, taip išmiegosi“, o R. Milevičius patikino, kad viena iš vertybių yra pilietiškumas ir didžiavimasis savo šaknimis.

„Jūsų gyvenimas yra jūsų rankose ir juo pasirūpins ne valstybė, ne kažkas, o jūs patys jį susidėliosite“, – tvirtino Dakaro ralio lenktynininkas, skatindamas mokytis iš savų klaidų, keistis, nes, kaip sakė buvęs „Toyota“ prezidentas Akio Toyoda, „kai tu nustoji keistis, tavęs nebelieka“ ir „antrą kartą neužlipti ant to paties grėblio“.

vanagas milevicius2Prie Šakių „Žiburio“ gimnazijos oficialiai iškelta istorinė Lietuvos vėliava simbolizuoja mokyklos prisijungimą prie projekto „Ateities Lietuvai“. D. Pavalkio nuotr.

R. Milevičiaus teigimu, didžiausios pergalės ateina pas tuos, kurie įdeda daugiau darbo, nenuleidžia rankų nepasisekus ir kas labiau patiki savimi. Pasauliui reikia geriausių, o geriausiu gali tapti kiekvienas, tik reikia nenustoti svajoti.

„Užlipus ant vieno laiptelio, matai vienus horizontus, o ant kito – jau kitus“, – sakė jis.

B. Vanagas patikino, kad norint tapti profesionalu, būtina laikytis „10 tūkst. valandų“ taisyklės, t. y. geriausių rezultatų pasiekia tik tas, kas savo lavinimui skiria daugiausiai laiko. Čia, jo manymu, labai svarbu tikėjimas ir užsispyrimas – sieki tol, kol pasieki.

Po pokalbio prie mokyklos pastato, skambant Lietuvos himnui, kaip ženklas, kad Šakių „Žiburio“ gimnazija prisijungė prie projekto „Ateities Lietuvai“, buvo iškilmingai iškelta istorinė Lietuvos vėliava, kurią pašventino Šakių šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas Vytautas Antanas Matusevičius.

Vėliavos su Vyčiu jau plevėsuoja ir prie Panemunių mokyklos-daugiafunkcio centro Lekėčių skyriaus bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Kuri rajono mokykla bus kita, prie kurios bus iškelta istorinė Lietuvos vėliava, N. Kalinauskas neatskleidė, tačiau patikino, kad per ateinančius trejus metus mūsų savivaldybėje lankysis dar ne vieną kartą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.