Gelbėtojams netrūko darbo

Praėjusią savaitę ir savaitgalį darbo netrūko ugniagesiams gelbėtojams – jiems teko vykti į įvairius iškvietimus padėti žmonėms ar reaguoti į įvairius įvykius.

Spalio 29 d. apie 17 val. ugniagesiams pranešta, jog Kriūkų mstl. Nemuno g. dega šakų krūva. Paaiškėjo, jog ten buvo deginamos gamtinės atliekos, o saugūs atstumai neišlaikyti. Laužą užgesino patys jį įžiebę gyventojai.
 
Tą patį penktadienį 18.26 val. ugniagesius į pagalbą kvietėsi Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties medikai – jiems prireikė pagalbos transportuojant sunkiasvorį ligonį. Atvykę gelbėtojai padėjo medikams Šakiuose, Vasario 16-osios gatvėje, nunešti ligonį stačiais laiptais iki greitosios medicinos pagalbos automobilio.  

Sekmadienį 9.29 val. ugniagesiai gavo iškvietimą į Pavasijų k. (Sintautų sen.), kur juos vėl išsikvietė medikai, šįkart negalėję patekti į patalpas. Atvykę gelbėtojai panaudojo rankinį inventorių ir atidarė gyvenamojo namo duris, į vidų įleido medikus. Namo viduje rastas ligonis išneštas ir įkeltas į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Lapkričio 1 d. apie 10 val. gelbėtojams buvo pranešta apie ant kelio nuvirtusį medį Daukantiškių k. (Gelgaudiškio sen.) Kaštonų gatvėje. Atvykę į vietą ugniagesiai medį supjaustė ir patraukė nuo kelio, kelio danga nušluota.

Lapkričio 2 d. 10 val. gelbėtojai gavo pranešimą, jog Šakiuose, Lygumų g. vykdant žemės kasimo darbus, buvo prakirstas dujų vamzdis. Į įvykio vietą atvykus ugniagesiams jautėsi besiveržiančios dujos. Teko nedelsiant aptverti įvažiavimą į teritoriją „Stop“ juosta ir kastuvais atkasti vamzdį. Gelbėtojai budėjo tol, kol atvykę dujų tarnybos darbuotojai užsandarino prakiurusį vamzdį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.