Rajono keliuose sulaikyti trys neblaivūs vairuotojai

alkotesterisIki metų pabaigos šalies keliuose bus nuolat vykdomos akcijos, skirtos išaiškinti neblaivius transporto priemonių vairuotojus. Praėjusį savaitgalį vykusios akcijos metu rajono keliuose buvo sulaikyti trys neblaivūs vairuotojai.

Lapkričio 18 - 20 dienomis policijos pareigūnai šalies keliuose vykdė vairuotojų blaivumo tikrinimo akciją. Policijos pareigūnai, patikrinę net 8 tūkst. 438 automobilių vairuotojus, šalies keliuose išaiškino 136 neblaivius transporto priemonių vairuotojus. Šios akcijos metu Šakių rajono keliuose buvo sulaikyti trys neblaivūs vairuotojai. Iš jų dviem nustatytas lengvas girtumas (jis gali siekti iki 1,5 prom.). Vienam vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas (jis gali siekti iki 2,5 prom.). Asmenims, kuriems buvo nustatytas lengvas girtumas, gresia bauda nuo 1000 iki 1500 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki pusantrų metų. Tuo tarpu už vidutinį girtumą skiriama nuo dviejų iki trijų tūkst. litų bauda su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.       

Savaitgalį šalies keliuose lengvas girtumo laipsnis nustatytas 84 vairuotojams, vidutinis - 40 vairuotojų ir 12 - sunkus girtumo laipsnis. Net 92 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos. Šalies keliuose penki vairuotojai buvo patikrinti, įtarus, kad jie gali būti apsvaigę nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, tačiau  nė vienas atvejis nepasitvirtino.

Daugiausia neblaivių vairuotojų išaiškinta Vilniaus apskrityje - 31. Marijampolės apskrityje, kuriai priklauso ir Šakių rajonas, nustatyti penki neblaivūs vairuotojai. Savaitgalį, pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai šalyje sukėlė keturis eismo įvykius, kuriuose vienas žmogus žuvo, keturi buvo sužeisti.

Per penkis iš eilės savaitgalius (nuo spalio 21 dienos) buvo išaiškinti 733 neblaivūs vairuotojai. Daugiausiai vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 387, vidutinis - 258 ir sunkus girtumas - 88.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px