Kriminalai (2012-01-06)

Mirė
Gruodžio 28 dieną, apie 12 val., Šilgalių kaime esančioje Šilgalių sodų bendrijos viename iš sklypų buvo rastas K. Č. (gim. 1962 m.) lavonas. Įvykio aplinkybės tiriamos, lavonas išvežtas tyrimui į Jurbarko ekspertinį poskyrį.

Sausio 1-osios naktį, apie 3 val., Gelgaudiškio miestelio Kalno gatvėje piliečio B. I. namuose po išgertuvių buvo rastas ant grindų kambaryje gulinčio vyriškio V. M. (gim. 1949 m.), gyvenusio  Kalno gatvėje, lavonas. Tyrėjams nuvykus į įvykio vietą ir apžiūrėjus K. M. lavoną jokių išorinių smurto žymių nerasta. K. M. lavonas išvežtas  teismo ekspertizei.

Vogė
Gruodžio 28 dieną Gelgaudiškio seniūnijos Jotyškių I kaimo gyventojas S. P. policijai pranešė, kad trys jaunuoliai neša iš jo sodybos metalo laužą. Vėliau jis pastebėjo, jog vagys buvo įsibrovę ir į jam priklausančioje sodyboje esančią rakinamą klėtį, iš kurios pavogė žagrę, keturis metalinius arklinės šienapjovės ratus, akėčias bei apie 150 kg metalo. Taip pat dingo ir šalia klėties buvęs arklinis kultivatorius. Visas metalo laužas rastas Gelgaudiškio seniūnijos Branduoliškių kaime esančiame miške ir grąžintas savininkui S. P.

Gruodžio 29 dieną Šakių rajono policijos komisariatas gavo Kauno rajono gyventojo R. R. pranešimą, kad gruodžio 27 dieną iš jam priklausančios negyvenamos sodybos, esančios Kidulių kaime, užrakinto garažo pagrobtas „Renault 19“ galinis tiltas, o iš užrakinto ūkinio pastato pagrobta „Renault 19“ aušinimo radiatorius, generatorius, du galiniai žibintai ir du 38 litrų talpos aliuminiai bidonai. Į patalpas patekta išdaužus langus, signalizacija įrengta nebuvo, turtas nedraustas.
 
Gruodžio 31 dieną, apie 9 val., pilietis G. M., gyvenantis Šilo gatvėje, Lekėčiuose, savo sodybos gyvenamajame name, esančiame Jančių kaime, rado išimtą lango stiklą ir pasigedo viduje buvusio radijo imtuvo, rado dalinai išardytą veikiantį televizorių „Tauras“,  kuris sugadintas nepataisomai. Mediniame ūkiniame pastate nuo elektrinio vandens siurblio jis pasigedo apie 15 m dviejų gyslų varinio kabelio su sužadinimo rele.

Sausio 1 dieną, apie 9 val., pilietis A. M., gyvenantis Kriūkų seniūnijos Svirgalų kaime, pastebėjo, kad neaiškiomis aplinkybėmis dingo jam priklausančio automobilio „Audi 80 Avant“, stovėjusio piliečio S. D. gyvenamojoje sodyboje, esančioje, Antūbiškių kaime, Kriūkų seniūnijoje, užvedimo rakteliai ir kartu buvę kiti raktai, iš automobilio salono pavogta piniginė, kurioje buvo 50 litų, taip pat dingo A. M. asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas, traktorininko pažymėjimas, „Nord“ banko kreditinė kortelė, bei automobilio daiktų dėtuvėje buvęs automobilio techninės apžiūros lapas ir civilinės atsakomybės privalomojo draudimo polisas.

Apvogė pakeleivis
Sausio 2 dieną Lekėčių seniūnijos Jančių kaimo gyventojas J. Z. policijai pranešė, kad pavežęs nepažįstamą žmogų iš Vilniaus rajono pasigedo savo rankinės, buvusios automobilyje tarp priekinių sėdynių. Rankinėje buvo J. Z. pasas, vairuotojo pažymėjimas, ,,Sodros“ pažymėjimas, automobilio „Kia Sportage“ registracijos liudijimas, civilinės atsakomybės draudimo liudijimas, techninės apžiūros liudijimas, AB ,,DNB“ ir AB ,,Swedbank“ mokėjimo kortelės, 1000 litų įvairiomis kupiūromis, auksinis žiedas, kiti daiktai.

Mirė
Sausio 3 dieną rajono policija gavo pranešimą, kad savo namuose, esančiuose Šakiuose,  Draugystės take, buvo rastas gulinčios lovoje pilietės B. A. (gim. 1949 m.) lavonas be išorinių smurto žymių. Mirties priežasčiai nustatyti B. A. lavonas išsiųstas teismo ekspertizei.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.