Iš įvykio vietos paspruko dviratininką partrenkęs policininkas

demeniusŠakių rajono policijos komisariato Patrulių būrio vadas Vytautas Demenius, įtariamas sužalojęs nepilnametį dviratininką ir pasprukęs iš eismo įvykio vietos.

Sekmadienį, apie 19.20 val., Šakių rajono policijos komisariato operatyvaus valdymo poskyryje gautas telefoninis pranešimas, kad kelio Kaunas – Zapyškis - Šakiai 56.445 kilometre, Valiulių kaimo ribose, Šakių seniūnijoje, eismo įvykio metu buvo sužalotas nepilnametis dviratininkas. Keturiolikmetis Draugystės gatvės, Lukšių miestelio gyventojas J. Š. pirmiausiai buvo pristatytas į Šakių ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyrių, o po apžiūros išvežtas į Kauno klinikas. Vaikinui nustatyta koma, įvairūs lūžimai: stuburo juosmeninės dalies penktas slankstelis, kairio blauzdikaulio distalinės dalies, vidinio ir išorinio kulkšnelio lūžimai. Pirmadienį prieš pietus klinikų medikai kovojo dėl J. Š. gyvybės. Ji būklė buvo ypač sunki.

Asmuo, sužalojęs dviratininką, nenustatytos markės automobiliu iš įvykio vietos pasišalino, o kaltę bandė prisiimti kitas asmuo. Aiškinantis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad J. Š. važiuojamojoje dalyje galimai sužalojo ne tarnybos metu, ne uniformuotas, Marijampolės AVPK Šakių rajono PK Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vadas Vytautas Demenius (gim. 1957m.). Įtariama, kad pareigūnas vairavo jo dukrai N. S. priklausantį automobilį PEUGEOT 407.
 
Pirmadienio vidurdienį policija pranešė, kad įtariamasis pareigūnas sulaikytas dviem paroms. Atlikus pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus, bus sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo.   Siekiant objektyvumo, ikiteisminį tyrimą iš Šakių r. policijos komisariato perėmė Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Dėl įvykio pirmadienį į Šakius išvyko policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

Jeigu įtarimai, kad įvykio kaltininkas yra pareigūnas, pasitvirtins, jis bus atleistas iš tarnybos. Taip pat jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px