Tarp efektyviausių pieno gamintojų – Šakių krašto ūkininkai

pienes2023
Lukšių žemės ūkio bendrovė, vadovaujama Kastyčio Krištolaičio (antras iš dešinės), pienininkų apdovanojimuose „Pienės 2023“ paskelbta pačia efektyviausia bei atsidūrė didžiausių Lietuvoje pieno gamintojų dešimtuke. ŽŪM nuotr.


Pažangiausiems pieno ūkių atstovams jau dešimtą kartą įteikti „Pienės 2023“ apdovanojimai. Raudondvaryje (Kauno r.) vykusiame renginyje Žemės ūkio ministerija ir naujienų portalas pienoukis.lt geriausiems pieno gamintojams padėkojo už indėlį į šalies žemės ūkį bei pieno sektoriaus vystymą.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, sveikindamas „Pienės 2023“ laimėtojus, pasidžiaugė, kad nors metai nebuvo lengvi, pieno gamintojai stiprino savo ūkius ir siekė geresnių rezultatų.

„Yra kuo pasidžiaugti. Ačiū, kad esate, kad užtikrinate, jog ant stalų būtų pieno produktų. Galime didžiuotis pieno ir jo produktų kokybe“, – kalbėjo žemės ūkio ministras K. Navickas.

Praėjusiais metais 500 didžiausių Lietuvos pieno ūkių didino savo bandas ir supirkėjams pardavė 38 tūkst. 985 t daugiau pieno nei 2021 m.

Kubilių žemės ūkio bendrovė apdovanota kaip didžiausia Lietuvoje pieno gamintoja (tarp įmonių). Ši bendrovė 2022m. pieno supirkėjams pardavė daugiausia pieno – 15 tūkst. 631 t, vidutiniškai laikė 1 tūkst. 541 melžiamą karvę (2021 m. – 14 tūkst. 978 t, laikė 1 tūkst. 518 melžiamų karvių).

Šiame dešimtuke puikuojasi ir dar dvi mūsų rajono žemės ūkio bendrovės: šeštoje vietoje – Lukšių žemės ūkio bendrovė (12 tūkst. 736 t), septintoje – Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė (12 tūkst. 677 t).

2022 m. pačia efektyviausia pieno gamintoja tarp įmonių paskelbta Lukšių žemės ūkio bendrovė, kuri iš karvės (melžta 1 tūkst. 17 karvių) pardavė daugiausiai pieno – vidutiniškai 12 tūkst. 523 kg (praėjusiais metais užėmė antrą vietą). Lukšių žemės ūkio bendrovė patenka ir tarp efektyviausių, ir tarp didžiausių.

Tarp didžiausių Lietuvoje šeimos pieno ūkių – Daiva Stanaitienė iš Gerdžiūnų, 2022 m. supirkėjams pardavė 3 tūkst. 239 t pieno.

Portalas pienoukis.lt didžiausių ir efektyviausių Lietuvos pieno gamintojų dešimtukus sudaro atrenkant 500 didžiausių ūkių (pagal 2022 m. duomenis). Jie laiko 99,8 tūkst. melžiamų karvių  (48 proc. visos Lietuvos karvių) ir parduoda supirkėjams 793,6 tūkst. t pieno (60 proc. viso Lietuvoje parduodamo pieno). 500 didžiausių ūkių priskiriami dviem kategorijoms: įmonės ir šeimos ūkiai. Kiekvienoje kategorijoje sudaromi didžiausių ir efektyviausių Lietuvoje pieno gamintojų dešimtukai. Papildomai sudaromas sparčiausiai Lietuvoje augusių per 2022 m. pieno gamintojų dešimtukas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.