Aštuntoji verslo „Skruzdė“ – už analogų rinkoje neturintį gaminį

Konkurso „Sukurta Šakių krašte“ nugalėtoja tapo UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“. „Skruzdės“ apdovanojimą atsiėmęs įmonės vadovas Edmundas Rinkevičius (dešinėje) su dukra Emilija pasidžiaugė, kad jų gaminami aukštos įtampos atramų pamatai suteikia mūsų šaliai nepriklausomybę, mat Lietuvoje tokių gaminių daugiau niekas negamina, gelgaudiškiečiai buvo ir pirmieji tarp Baltijos šalių. D. Pavalkio nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį Šakių kultūros centre paminėta Verslo diena, kurios kulminacija – jau aštuntą kartą surengto konkurso „Sukurta Šakių krašte“ apdovanojimai. Šiais metais į verslo „Skruzdę“ pretendavo septyni dalyviai, o laurus nuskynė UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“. Jiems apdovanojimas įteiktas už analogų Lietuvos rinkoje neturintį gaminį – aukštos įtampos atramų pamatus. Beje, pernai šis gaminys konkurse „Lietuvos metų gaminys“ pelnė aukso medalį.

Kaip teigė savo gaminį pristatydamas UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ direktorius Edmundas Rinkevičius, įmonės iniciatyva buvo sukurta ir į gamybą įdiegta nauja technologija ir Lietuva tapo pirmoji Baltijos šalis, kuri pradėjo gaminti aukštos įtampos atramų pamatus.

„Pamatas sveria nuo 7 iki 17 tonų ir visa tai mes padarome savo rankomis, galvomis, sugebėjimais. Formos taip pat pagamintos ir suprojektuotos mūsų gamykloje ir gaminius tiekiame į rinką, tačiau ypatinga svarba, kad iki 2022 m. tie gaminiai važiuodavo iš Rusijos ir Baltarusijos“, – teigė E. Rinkevičius ir pasidžiaugė, kad būtent tai suteikia mūsų šaliai nepriklausomybę, o Gelgaudiškis – tos nepriklausomybės dalis.

Tad būtent už šį gaminį „Gelgaudiškio gelžbetoniui“ ir atiteko konkurso „Sukurta Šakių krašte“ pagrindinis prizas – skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio pagaminta bronzinė „Skruzdė“. Beje, būtent „Gelgaudiškio gelžbetonis“ šiais metais įvertinimo sulaukė ir apskrities lygiu – įmonei lapkritį buvo įteiktas „Metų žvilgsnio“ apdovanojimas.

„Dosnūs metai, ką pasėjome, tą ir pjauname, tačiau, kad gausime „Skruzdę“, nesitikėjome“, – jau po apdovanojimų teigė E. Rinkevičius ir džiaugėsi, kad mūsų krašte išties daug darbščių žmonių.

Beje, jo vadovaujamai įmonei tai ne pirmoji „Skruzdė“, konkurso nugalėtojais jie buvo tapę ir 2019-aisiais (už plokštes autobusų stotelėms).

Kaip galima suprasti, pirmoji už brūkšnio arba vos žingsneliu nuo „Skruzdės“ liko kraštiečio Giedriaus Lipinsko vadovaujama MB „Kambo kombucha“, šiuo metu gaminanti net penkių skonių fermentuotus kombučia gėrimus. Jam padėką už inovacijas ir Šakių krašto garsinimą įteikė Seimo narys Giedrius Surplys, juokavęs, kad „prastumsiu tą produktą Seime“. Pats G. Lipinskas džiaugėsi, kad daugelyje prekybos vietų jau galima įsigyti jo produkcijos, pasidžiaugė, kad pradėjo dirbti su „Žalgirio“ krepšinio komanda, daro fotosesijas.

Padėkų ir simbolinių apdovanojimų sulaukė ir kiti, tiksliau, visi konkurso dalyviai. Tai ir gidė zanavykė Julija Kuncaitienė, ir edukacija „Paslaptingas bičių pasaulis“, į kurią kviečia bitininkai Ernesta ir Kęstutis Ūsai, naumiestietė Loreta Adomaitienė, kuri kepa daugelio pamėgtą kepinį – eglę. Moteris pripažino, jog šventiniam laikotarpiui užsakymų jau nepriima ir nors juokavo, kad „dideliems verslininkams galbūt bus juokingi skaičiai“, bet per tris savaites jai tenka iškepti maždaug 700 kg.

„Mano hobis išsirutuliojo į verslą ir, tikiuosi, jau sausio mėnesį pakviesiu į savo kepyklėlę“, – kalbėjo L. Adomaitienė.

Apie plėtrą užsiminė ir Dalija Černeckienė, kuri užsiima vaisių ir uogų liofilizavimu, ir džiaugėsi, kad 39-erius metus dirbusi pedagoginį darbą save atrado visai kitame užsiėmime.

Gausių aplodismentų sulaukė ir logopedės Dianos Jazukevičienės MB „Lavina LT“, kur specialistė nemokamai dalijasi savo kurtomis užduotimis, o jomis naudojasi ir darželiai, pradinių klasių mokytojai.

„Aš didžiuojuosi, kad „Lavina“ atpažįstama Lietuvoje“, – džiaugėsi D. Jazukevičienė ir pridūrė, kad tai, ką ji daro, nėra verslas, bet jos ir jos vyro Sauliaus misija su stipria vertybine prasme.

Konkurso dalyvius sveikino ir meras Raimondas Januševičius, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas, Šakių krašto vietos veiklos grupės vardu krašto darbštuoliais džiaugėsi Rima Rauktienė, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų vardu sveikinimus skyrė rūmų viceprezidentas Arūnas Tarnauskas linkėjęs plačių užmojų ir jų įgyvendinimo.

„Linkiu ir tikiu, kad mūsų krašto verslininkai ras būdų kitais metais prisitaikyti prie besikeičiančių sąlygų, nestokos optimizmo, kels kompetencijas, investuos į naujas technologijas ir inovacijas, sugebės geriau pasinaudoti siūlomais tiek savivaldos, respublikiniais, tiek verslą skatinančių organizacijų siūlomais įrankiais ir galimybėmis, kurs pridėtinę vertę tiek sau, tiek tėvynei“, – linkėjo A. Tarnauskas.

Beje, prieš oficialiąją dalį visi norintys buvo pakviesti į viešojo kalbėjimo dirbtuves su lektoriumi Andriumi Ivanovu, kuris mokė, kaip savo patirtis paversti auksu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.