Apsukų neketina mažinti nei verslo, nei turizmo linkme

Veiklos ataskaitą pristatydama Šakių turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė pripažino, kad centras vykdo išties nemažai funkcijų, tad darbo netrūksta, darkart iškėlė ir aktualią patalpų problemą. D. Pavalkio nuotr.

Antradienį vykusiame Šakių turizmo ir verslo informacijos centro (TVIC) visuotiniame dalininkų susirinkime įstaigos vadovė Daiva Palukaitienė pristatė praėjusių metų veiklos ataskaitą ir pabrėžė, kad ir ateityje sieks gerinti verslo plėtros sąlygas, nuolat atnaujins tiek verslui, tiek turizmui aktualią informaciją, organizuos renginius ir patys juose dalyvaus, kaip ir iki šiol.

„Turim tikrai nemažai funkcijų ir tikrai nemažai darome“, – patikino D. Palukaitienė.

Kaip žinia, 2022 m. įstaiga pakeitė pavadinimą ir centrui buvo pavesta vykdyti ir turizmo skatinimo funkcijas, tad pernai jau visus metus įstaiga ir veikė kaip Šakių TVIC.

Didelis darbas, kaip įvardijo įstaigos vadovė, yra Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondas. Ir jeigu pernai buvo gana nuosaikus paraiškų teikimas ir metų pabaigoje buvo lėšų likutis, tai šiemet paskaičiuota, kad poreikis paskolų ir negrąžintinos paramos yra apie 70 tūkst. eurų.

„Tai rekordai ir tiek tikrai nėra buvę. Darbo darosi vis daugiau, tam ir vykdome šią funkciją, bet veikti yra ką“, – darbo kasdienybe dalijosi D. Palukaitienė.

Pernai iš savivaldybės biudžeto fondui skirta 38 tūkst. eurų. Negrąžintinos paramos verslo subjektams paskirstyta už 11 tūkst. 455 eurus (įmonių įsteigimo išlaidų, įrangos įsigijimo, rinkodaros priemonių, verslo bendruomenės telkimo renginiui). Suteiktos septynios paskolos, iš viso 48 tūkst. 346 eurai privačiam verslui, dviejų NVO paskolų pakeistas įmokų grąžinimo grafikas.

Kalbėdama apie veiklą ji kaip vieną esminių darbų išskyrė ir nuolatinį dalyvavimą strategijos planavimo procese, taip pat verslininkams ir turizmo paslaugų teikėjams nuolat teikiamos informavimo, konsultavimo ir mokymo paslaugos, rengiami kvalifikacijos kėlimo kursai, seminarai ir pan.

Netrūko pernai ir veiklų, susijusių su turizmo skatinimu. Dalyvauta ne tik „Adventur“ parodoje, bet ir kitose, derinta bei tarpininkauta rajone rengiant ir filmuojant įvairias televizijos laidas.

Pristatant rajono turizmo naujienas suorganizuotas infoturas turizmo agentūroms ir gidams ir ši priemonė, kaip rodo praktika, išties duoda rezultatų – gidai grįžta su ekskursijomis. Taip pat parengtas ir išleistas atnaujintas rajono žemėlapis su turizmo objektais, pernai sukurti ir du turizmo po rajoną maršrutai, pagal poreikius nuolat kuriami ir nauji.

Buvo įgyvendintas Šakių krašto VVG projektas „Turistinio leidinio „Šakiai. Pažink. Paragauk. Pajusk“ leidyba“, parengtas ir agentūroms, gidams išplatintas leidinys apie turizmo paslaugų teikėjus. Ir tai tik dalis vykdytų veiklų, tad veikti, sako D. Palukaitienė, yra ką. Pernai darbuotojų skaičius TVIC nesikeitė – yra penki darbuotojai, dirbantys 4,5 etato.

Apžvelgusi darbus įstaigos vadovė pabrėžė ir jau seniai aktualų klausimą dėl patalpų, mat norėtų visas kolektyvas dirbti po vienu stogu. Kaip žinia, turizmo erdvė įsikūrusi greta „Gulbelės“ esančiose patalpose, o kita kolektyvo dalis darbuojasi savivaldybės administracijos patalpų pirmajame aukšte.

„Tebelieka aktuali darbo organizavimo bendrose reprezentatyviose patalpose strategiškai patogioje vietoje darbuotojams, verslo subjektams ir ypač atvykstantiems turistams problema“, – kalbėjo D. Palukaitienė, tačiau meras Raimondas Januševičius pripažino, kad kol kas prošvaisčių šiuo klausimu nedaug, bent jau artimiausiu metu.

Susitikimo metu aptarti ir kiti darbiniai klausimai, o apžvelgdama 2024-ųjų metų veiklos planą D. Palukaitienė patikino, kad ir toliau bus formuojamas rajono turizmo reprezentacinis įvaizdis, rengiami renginiai, formuojama palanki visuomenės nuomonė apie verslą ir verslumą, skatinamas viešųjų paslaugų prieinamumas verslo pradžiai ir kt.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px