Pigiausio buto kaina – kaip naujos skalbimo mašinos

Nekilnojamojo turto skelbimų portalas Domoplius.lt paskelbė, kad Lietuvoje pigiausio buto kaina – kaip naujos skalbimo mašinos. Kupiškio rajone parduodamo buto kaina siekia vos 4 tūkst. litų. O kokios kainos Šakių rajone?

Naujoji Akmenė, Joniškis, Kupiškis, Rokiškis – tokius pigiausius Lietuvos rajonus išskiria Domoplius.lt ekspertai. Vidutinė parduodamo buto kvadrato kaina Naujojoje Akmenėje siekia vos 600, Joniškyje – 650, Kupiškyje – 720, o Rokiškyje – 730 litų. Palyginimui, butas Vilniuje vidutiniškai parduodamas už 4,6 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Ekspertai pastebi, kad Lietuvos miestuose ir rajonuose parduodamų butų kainos tiesiogiai priklauso nuo ekonominės situacijos, užimtumo ir nedarbo lygio. Nemažą vaidmenį vaidina ir tokie faktoriai kaip geografinė padėtis, atstumas iki didžiųjų miestų ir pan.

Šakių rajone, kaip skelbiama, vidutinė kvadratinio metro kaina yra 996 litai. Lyginant su kaimyniniu Vilkaviškiu, Kalvarija ar Kazlų Rūda, mūsų rajone butai brangesni maždaug 100 litų už kvadratą, tačiau Jurbarke kvadratinio metro kaina jau pakyla iki 1142 litų.

Brangiausi butai yra Neringoje (9 tūkst. litų už kvadratinį metrą), Palangoje bei Šventojoje (4300 litų už kvadratą).Druskininkuose bei Birštone kainos už kvadratą siekia nuo 3600 iki 3799 litų.

Jei kalbėtume apie kainas sostinėje, į mažiausiai kainuojančio buto titulą Vilniuje pretenduoja vieno kambario butas Naujojoje Vilnioje esančiame bendrabučio tipo pastate. 20 kvadratinių metrų buto kaina - 14 tūkst. litų.

Domoplius.lt duomenimis, Lietuvoje netrūksta butų, kurių vertė iki 50 tūkst. litų. Vien tik Vilniuje tokių objektų parduodama apie 200, o kituose Lietuvos miestuose ir rajonuose – dar apie 1700.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.