Nupirko per brangiai?

grigaitieneRajono savivaldybė už 119 tūkst. litų nupirko tris socialinius vieno kambario butus. Tiesa, dėl kai kurių iš jų kainos diskutuota ir manoma, kad ji per didelė.

29.36 kv.m bendro ploto būstas už 35 tūkst. litų nupirktas Šakiuose, Vytauto gatvėje, 31.37 kv.m. butas už 50 tūkst. įsigytas Šakiuose, Šaulių gatvėje, ir 32.28 kv.m. butas už 34 tūkst. litų nupirktas Gelgaudiškyje, Mokyklos gatvėje.

Pasak Biudžeto ir turto skyriaus vedėjos Egidijos Grigaitienės, iš viso buvo pateiktos tik keturios paraiškos, tad tik viena iš jų buvo atmesta (siūlytas butas Šakiuose, Kęstučio gatvėje). „Maniau, kad būsime apversti paraiškomis, bet taip nebuvo“, - situaciją apibūdino vedėja. Kodėl sulaukta tik tiek siūlymų, sunku atsakyti. Yra manančių, kad trūko informacijos, nes realiai galėjo būti pasiūlyta daug daugiau variantų.
 
Ūkio komiteto posėdžio metu diskutuota, kad kai kurių minėtų būstų kainos gerokai užkeltos. Pasak komiteto pirmininko Henriko Zarembos, šiuo klausimu gali padėti ir UAB „Šakių šilumos tinklai“, kurie žino laisvus butus ir kartais už juos tektų padengti tik įsiskolinimus, yra tokių, kurie niekam nepriklauso. „Manau, kainos užkeltos dvigubai. Ateityje į tai reikėtų labiau atsižvelgti, labiau išdiskutuoti“, - ragino pirmininkas. Jam pritarė ir kiti posėdžio dalyviai. Gerokai per brangus posėdžiaujantiems pasirodė Gelgaudiškyje įsigytas būstas.

Dar vienas faktas – visi butai bus šildomi centralizuotai, tad ar taip nebus sudarytos sąlygos skolų augimui? Šiai minčiai pritarė daugelis Ūkio komiteto posėdžio narių bei E. Grigaitienė, teigusi, kad taip savotiškai „programuojamos skolos“. Ūkio komiteto posėdžio metu diskutuota, kad jei butai būtų šildomi autonomiškai, o ne centralizuotai, tam būtų kur kas mažesnės galimybės.

Kaip bebūtų, Biudžeto ir turto skyriaus vedėja atkreipė dėmesį, kad čia jau galutinė ataskaita ir komisija viską įvykdžiusi bei apžiūrėjusi, tad nieko pakeisti negalima. Galų gale, kaip minėjome, teko rinktis tik iš keturių variantų, buvo numatyti tam tikri reikalavimai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.