Norintiems taupyti šilumą - finansinė parama

Vienas iš Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo (LAAIF) paskelbtų kvietimų  - kvietimas teikti paraiškas paramai, skirtai individualiems namams renovuoti iš Klimato kaitos specialiosios programos 2013 m. lėšų. Šias paraiškas gali teikti fiziniai asmenys, nuosavybės teise valdantys vieno ar dviejų butų gyvenamuosius namus (išskyrus nebaigtus statyti), pasiryžę sumažinti energijos vartojimo sąnaudas ne mažiau kaip 20 proc. ir pasiekti namo energinio naudingumo C klasę. Projektams finansuoti pagal šį kvietimą skirta 3,38 mln. litų.
 
Numatyta, jog bus padengiama iki 30 proc. visų tinkamų finansuoti renovacijai skirtų išlaidų, patirtų iki šių metų gruodžio 1 dienos. Bendra paramos suma – iki 50 tūkst. litų. Tinkamomis finansuoti laikomos išlaidos šildymo ir karšto vandens sistemų kapitaliniam remontui ar rekonstrukcijai, karšto vandens tiekimo ir šildymo sistemos vamzdynų ir įrenginių keitimui ar pertvarkymui, langų ir lauko durų keitimui, stogo, taip pat sienų ir perdangų, besiribojančių su gruntu ar išore, cokolio, pertvarų, grindų šiltinimui, vėdinimo sistemos su šilumogrąžos įrenginiais įrengimui ir kita.

Pareiškėjai, norintys įgyvendinti projektą ir gauti kompensaciją, turi pateikti projekto registracijos formą tiesiogiai arba registruotu laišku (LAAIF, Vytauto g. 12, LT-08118, Vilnius). Ši forma bus registruojama eilės tvarka pagal jos gavimo datą.

Pasibaigus šiai paramai skirtoms lėšoms, projekto registracijos formos nebebus priimamos. Pranešimas apie tai bus paskelbtas LAAIF tinklalapyje. Pareiškėjai, išsiuntę projekto registracijos formas registruotu paštu ar pristatę tą pačią dieną, kai šių formų priėmimas yra sustabdytas, įtraukiami į rezervinį projektų sąrašą.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px