Ūkininkų pasitarime - darbiniai klausimai

Po ilgesnės pertraukos negausus būrelis rajono ūkininkų susirinko į tradicinį ūkininkų susirinkimą. Dar vis darbymečio rūpesčiais gyvenantys žemdirbiai  ilgoms diskusijoms laiko nešvaistė.
 
 Apie aktualius žemės ūkio paskirties žemės naudojimo bei pardavimo užsieniečiams klausimus kalbėjo rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius. Į naujas patalpas persikėlusios Žemės ūkio  konsultavimo tarnybos Šakių biuro vadovė Aušrelė Pukinskienė pakvietė rajono ūkininkus kuo aktyviau naudotis biuro konsultantų paslaugomis, kurių  spektras gerokai išsiplėtė.

Žemės ūkio skyriaus vyresnysis specialistas  Albertas Navarskas ūkininkams priminė, jog privalu laikytis visų nustatytų žemės ūkio technikos ir agregatų eksploatavimo taisyklių. Šiais metais laukuose jau buvo užsiliepsnoję net keli kombainai, įvyko nelaimingų atsitikimų keliuose vien dėl to, jog nebuvo laikomasi žemės ūkio agregatams nustatytų eksploatavimo reikalavimų ir saugos taisyklių. Žemės ūkio  specialistas priminė, jog savadarbių priekabų, kurias ketinama registruoti,  plotis neturi viršyti 2,55 metro. Jei prikabinamas žemės ūkio paskirties  agregatas yra 2,5 - 5 metrų pločio, ūkininkai turi nepamiršti keliu važiuoti su įjungtais švyturėliais. Kaip pastebėjo A.Navarskas, nors į Lietuvą MTZ markės traktorius ir galima įvežti, tačiau dėl jų registracijos yra tam tikrų apribojimų.  MTZ - 820 traktoriai, neatitinkantys ES keliamų standartų, pagal naują galiojančią tvarką nebus registruojami.

Šakių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos  vyriausiasis veterinarijos gydytojas - inspektorius Algimantas Samajauskas informavo, kad sėkmingos kiaulių registracijos dėka, pagaliau paaiškėjo tikroji statistika rajone,- šiuo metu 1000 kiaulių laikytojų turi per 38 tūkst. kiaulių. Pasak inspektoriaus, tebeišlieka itin aktuali afrikinio kiaulių maro grėsmė, tad užkrato patekimo į Lietuvą atveju, tik tie kiaulių augintojai, kurie savo gyvulius bus įregistravę, galės tikėtis kompensacijų dėl patirtų nuostolių.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px