Ar reikalingi pilietiškumo ir gynybos įgūdžių mokymai?

klausimelis 05 16Kęstutis iš Šakių:

Tokių mokymų reikėtų ne tik mokiniams, visiems. Jei vaikystėje neišmoko, tai reikia dabar mokytis. Laužą uždegti mokėčiau, bet ginklo nečiupinėjęs. Valstybės lygmeniu turėtų būti nustatyta, ką reikėtų kiekvienam žinoti. Galbūt pirmiausia, kaip iš viso karo atveju elgtis, kaip apsaugoti save ir savo šeimą, kaip pasitraukti, kaip organizuoti pasipriešinimą.






klausimelis 05 16 2Ričardas iš Šakių:


Be abejo, reikalingi. Manyčiau, reikėtų to mokyti nuo mažens, kad susiformuotų įgūdžiai. Anksčiau mokyklose būdavo karinės parengties pamokos kaip atskiras dalykas. Suaugusieji nelabai į mokymus eina, daugiau renkasi pramogas. Geriausia būtų pateikti informaciją per žiniasklaidą, rodyti per televiziją. 







Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.