Jei viešasis transportas taptų nemokamas, ar naudotumėtės dažniau?

klausimelis 07 03Jonas iš Girėnų:

Nelabai važinėju autobusu. Nėra kur važiuoti. Jei į krautuvę, ligoninę, tai atvažiuoju su mašina. Manau, kur reikia, daugiausiai žmonės su mašina nuvažiuoja. Nežinau, ar priėmus tokį sprendimą atsirastų daugiau važiuojančių autobusais. Aš nevažiuočiau, nes esu ligonis, mažai važinėju. Autobusu paskutinį kartą važiavau gal prieš dešimt metų, kol mašinos neturėjau.







klausimelis 07 03 2Janina iš Šakių:


Viešuoju transportu nesinaudoju. Kad būtų nemokamas, gal ir nebloga mintis. Sunku pasakyti, ar tuomet žmonės savo automobilius dažniau iškeistų į viešąjį transportą. Neatsimenu, kada paskutinį kartą važiavau autobusu. Mane su reikalais veža draugai. Dar labai svarbu, kur paleis keleivį, jei tik autobusų stotyje, tai žmogui reiks pėsčiomis eiti, pavyzdžiui, į ligoninę, o su automobiliu nuvažiuoji iki pat tikslo. Kas važiuoja savo automobiliais, tai, manau, nekeis įpročių.





Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.