Briedžių simbolis – briedis – papuošė kaimą

briedis uzdravis
Kraštiečio Raimondo Uždravio rankose medis virto įspūdinga briedžio skulptūra, kuri papuoš kaimo parką. Organizatorių nuotr.

Briedžių bendruomenė įgyvendino vieną seną svajonę – nuo šiol Briedžių kaimo Šimtmečio parkelyje įsikursianti ąžuolinė Briedžio skulptūra džiugins ne tik vietinių, bet ir praeivių akis.
 
Skulptūros autorius – mūsų kraštietis, šiuo metu Kaune gyvenantis skulptūrų drožėjas Raimondas Uždravis, jis vos per dvi dienas padarė įspūdingą briedžio skulptūrą Briedžių bendruomenės centro liepos pabaigoje surengtos kūrybinės stovyklos-plenero „Briedžių dirbtuvės“ metu.

Plenere dalyvavo dar du drožėjai tautodailininkai – bliuviškietis Audrius Kaukas ir kriūkietis Gediminas Jėčys, pastarojo pagaminti penki mediniai suoliukai įsikomponavo prie bendruomenės centro namų esančioje poilsio erdvėje.

Kaip pasakojo Briedžių bendruomenės centro pirmininkė Dalija Černeckienė, penkių dienų kūrybinėje stovykloje-plenere jaunimas ir senjorai kartu su dailininke Lolita Rūgyte mokėsi tapyti ant šilko, su kūrybinės studijos „Mena meną“ mokytojomis Juste Želioniene ir Indre Siaurusevičiūte iš molio gamino papuošalus.

„Į meninius užsiėmimus ateidavo iki 30 žmonių, kurie dar ir sportavo, kitomis dienomis stovyklos dalyviai keliavo: aplankytas Kretingoje įsikūręs Pranciškonų vienuolynas, ypač žmonėms patiko viešnagė indėnų kaime „Vinetu“, kuris įsikūręs Kretingalės seniūnijoje“, – apie prasmingai briediškių praleistą laiką kūrybinėje stovykloje-plenere pasakojo D. Černevičienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.