Vasaros desertui siūlo knygą

Jau šešti metai Šakių viešoji biblioteka kviečia rajono gyventojus dalyvauti tris mėnesius trunkančiame skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“. Akcijos šūkis „Knyga – vasaros desertas!“ kviečia atrasti, jog knyga yra kaip desertas, kuris suteikia saldumo, naujų spalvų bei atgaivina mintis.

Vasaros iššūkis yra perskaityti penkias pasirinktas knygas pagal pateiktas temas. Šiais metais kviečiama perskaityti knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip keturi žodžiai, knygą, kuri yra apdovanota literatūrine premija, knygą, kuri yra išleista praėjusiame tūkstantmetyje, detektyvinę bei linksmą knygą.
 
Norintys prisijungti prie skaitymo iššūkio gali kreiptis į Šakių viešąją biblioteką tam, kad bibliotekos darbuotojai užregistruotų kaip iššūkio dalyvį, arba galima savarankiškai užsiregistruoti interneto svetainėje.

Skaitytojams bus įteikta 14 pagrindinių rėmėjų įsteigtų prizų, tačiau be simbolinio prizo neliks nė vienas, įveikęs skaitymo užduotis.

Rengėjų džiaugsmui skaitymo akcija kasmet sulaukia vis gausesnės dalyvių auditorijos. Priimti iššūkį, kuris baigsis rugpjūčio 31 d., kviečiami visi – jaunimas, moksleiviai, šeimos su vaikais, dirbantieji, senjorai, užsienyje gyvenantys lietuviai. O ypač – kiekvienas, turintis knygų skaitymą sunkinančią negalią. Šįkart skaitymo akcijoje bus sukurta nauja rubrika „Skaitymas man iššūkis“, kur dalyvauti organizatoriai kvies disleksiją, regos, autizmo spektro sutrikimų ir judėjimo negalią turinčius skaitytojus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.