Šventiniame susitikime paminėjo ir įstaigos sukaktį

soc paslaugu kaledinis
Šventinę dieną padėkų darbuotojams išties netrūko. Dėkodama už iniciatyvumą, darbštumą ir kūrybingumą Socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė (pirmoje eilėje trečia iš kairės) padėkas įteikė 11 darbuotojų. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors oficialios įkurtuvės dar neįvykusios, tačiau šventinis Socialinių paslaugų centro darbuotojų susitikimas vyko jau naujose, buvusios Šakių „Žiburio“ gimnazijos patalpose, kuriose nuo šiol įstaiga ir veiks. Be to, susitikimas ypatingas ir dėl to, kad jo metu simboliškai paminėta Socialinių paslaugų centro 15 metų veiklos sukaktis.

Jau tradiciškai būrys Socialinių paslaugų centro darbuotojų prieš šventes susibėga į šventinį pasibuvimą, prisimena praėjusius metus, tačiau karantinas tradicijas buvo pakoregavęs, tad visi džiaugėsi, jog ir vėl yra galimybė susieiti gyvai. Socialinių paslaugų centras rajone gyvuoja jau 15 metų, tad šventinio renginio metu prisiminta, nuo ko veikla 2007 m. balandį prasidėjo.

„Pradėjom savo veiklą turėdami tik 18 etatų ir buvo tik viena paslauga. Šiandien paslaugų centre jau skaičiuojame 90 etatų, o darbuotojų turime 102, tad tikrai augome. Paslaugų skaičius išaugo iki 11 ir jos rajono gyventojams labai reikalingos. Pradėjome nuo pagalbos į namus, paskui prisidėjo transporto paslauga, techninių priemonių, jų nuomos, Kudirkos Naumiesčio higienos paslaugos, prisijungė ir Globos centras, Atviras jaunimo centras, neįgaliųjų dienos centras, o po naujų metų atsidarys ir labai reikalingas Krizių centras“, – apie veiklą kalbėjo nuo pat įkūrimo Socialinių paslaugų centrui vadovaujanti Vilma Bielskienė, už sunkų darbą dėkojusi darbuotojams, kuriuos vadino didžiausia vertybe ir stiprybe.

„Jei ne jūs, ir manęs čia nebūtų“, – sakė ji ir kolektyvą vadino stipriu, profesionaliu, darbščiu, supratingu.

Kolektyvu džiaugėsi ir meras Edgaras Pilypaitis, pastebėjęs, kad tai išties nelengvas, bet itin reikalingas darbas. Jis atkreipė dėmesį ir į tai, kad pastovumas šiais bėgimo laikais irgi vertybė, tad padėkomis pagerbė tuos darbuotojus, kurie įstaigoje faktiškai nuo pirmųjų dienų. Jo padėkos buvo skirtos šioms Socialinių paslaugų centrų darbuotojoms: Reginai Bačėnienei, Janinai Giniūnienei, Danutei Valaitienei, Virginijai Arbačiauskienei, Audronei Baronaitienei, Laimai Gedvilienei, Editai Arštikaitienei, Vitalijai Kuncaitienei, Genovaitei Vabalienei, Audronei Laurinaitytei, o įstaigos vadovei V. Bielskienei padėka įteikta už atsakingą darbą, dalyvavimą projektinėje veikloje, kolektyvo telkimą ir aiškią viziją, kur link reikia eiti.

Padėkas šiais metais šiek tiek veržliau, kūrybingiau ir iniciatyviau dirbusiems skyrė ir įstaigos vadovė V. Bielskienė, jas įteikė šiems darbuotojams: Gintautei Didžbalienei, Ilonai Kolegienei, Ramintai Orintienei, Violetai Staugaitienei, Gintarei Mikelaitienei, Eglei Tamulevičiūtei, Raimondai Rimienei, Ritai Pilkauskienei, Irmai Naravienei bei Dariui Pikčilingiui ir Algimantui Bakui. Atskiros dovanėlės buvo skirtos ir šiais metais asmenines sukaktis minėjusiems darbuotojams.

Sveikinimo žodžius gausiam Socialinių paslaugų centro kolektyvui skyrė ir vicemeras Darius Jakavičius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus Šakių rajone patarėja Indrė Jurjonienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.