Žada remontuoti kultūros namus

Ne vienerius metus 200 metų nugyvenę Kudirkos Naumiesčio Kultūros namai laukia rimtesnio remonto. Keletą kartų jų remontui ar net naujo pastato statybai žadėta lėšų iš įvairių fondų. Tačiau darbai kaip nevyko, taip nevyko. O šiemet, panašu, statybininkų pastatas sulauks. Ketinama pakeisti pastato lubas, kurias iki šiol slegia sunki atgyvenusi statybinė medžiaga šlakas. O rajono meras pažadėjo, kad finansavimas darbams atsiras nepaisant sunkmečio.

Vasario 3 dieną Kudirkos Naumiesčio kultūros namuose lankėsi rajono valdžios atstovai: meras Juozas Bertašius, Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis, rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiasis specialistas Antanas Grigaitis. Jie pritarė, kad beveik 200 metų senumo Kudirkos Naumiesčio kultūros namų pastatui šiandien reikalingas remontas. Pasak kultūros namų direktorės Laimos Mockevičienės, pastate esančios pakabinamos lubos linksta nuo svorio, kurį sudaro dar 1953 metais ant jų kaip šiltinimo medžiaga supiltas šlakas. “Mes suprantame, ir visuomenė turi suprasti, kad nors ir laikinai, bet reikia gelbėti šitą pastatą. Jeigu mes jo negelbėsime, tai nusileis mums lubos ant galvos, nes stogas visiškai kiauras. O pakabinamas lubas slegia nežinia kiek tonų šlako, jis per kiaurą stogą dar sunkėja”,- kalbėjo direktorė L. Mockevičienė.
Kaip teigė Kudirkos Naumiesčio seniūnas Vincas Alfredas Puida, kultūros namai yra vienintelis pastatas, kuris patenkina miesto visuomenės laisvalaikio poreikius. Šiame pastate renginio metu galima sutalpinti per 300 – 350 žmonių. “Veikla vyksta. Bendruomenei pastatas yra reikalingas. Ir jeigu mes nežiūrėsime, jį apleisime, tai prarasime. Mes visi darome, kad tik kultūros namų neuždarytų. Ir dainų šventė artėja, ir kolektyvai dirba”,- kalbėjo direktorė L. Mockevičienė. Kultūros namų pastatas turi daug techninių trūkumų, neatitinka kultūros namams keliamų reikalavimų. Pastatą ekspertai pripažino neremontuotinu. Tačiau pavieniai pastato remonto darbai retkarčiais atliekami pačių kultūros darbuotojų turimais resursais.
Rajono meras Juozas Bertašius po apžiūros patikino, kad pinigų šiam objektui sutvarkyti bus ieškoma. “Nors ir neturime biudžete pakankamai pinigų, bet iš dalies finansuosime būtiniausius darbus”,- kalbėjo meras J. Bertašius. Koks finansavimas bus skirtas kultūros namų remontui atlikti, tiksliai neįvardinama. Galutinė suma bus žinoma, kai išaiškės konkurso laimėtojai, kurie apsiims pigiausiai remontuoti šį objektą. Mero teigimu, planuojami darbai gali atsieti iki 10 tūkst. litų.  Darbams ketinama pasitelkti viešųjų darbų programos ir seniūnijos darbininkus. Darbai turėtų prasidėti atšilus orams.
“Draugo” inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.