Idėjos padėjėjos

padejejosAsta GVILDIENĖ

Padėti galima ir geromis idėjomis. Tai įrodė Maltos ordinas Lietuvoje, skelbdamas paramos konkursą jaunimui – „Idėjos padėjėjos“, kuriame dalyvavo ir keturios mūsų rajono mokyklos: Gelgaudiškio vidurinė mokykla, Šakių „Žiburio“ gimnazija, Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinė mokykla ir Griškabūdžio vidurinė mokykla.

Nuotr. Gelgaudiškio vidurinė mokykla pirmoji įsijungė į paramos konkursą su akcija „Gyva muzika sušildykime širdis“.

Gelgaudiškio vidurinė mokykla pirmoji įsijungė į paramos konkursą su akcija „Gyva muzika sušildykime širdis“. Merginų grupė “MEG” (Marija ir Emilija Rinkevičiūtės bei Gabrielė Navikauskaitė) ir jų draugai (buvę mokyklos mokiniai Deimantė Kordušaitė, Vilius Liubinas, Kamilė Dakinevičiūtė, taip pat mokyklos Garbės galerijos narys, „Sidabrinių balsų“ laureatas Edgaras Pilypaitis) gyvo garso koncerto – diskotekos, kurioje buvo pakviesti dalyvauti ir kitų rajono mokyklų atlikėjai, metu surinko 440 Lt.
 
Šakių „Žiburio“ gimnazija valgykloje ir bufete surengė „Saldųjį pirmadienį“. Kiekviena klasė ir mokytojai savaitgalį iškepė daugybę akcijai skirtų pyragų, kuriais buvo galima pasmaližauti per labdarai skirtą didžiąją pertrauką. Kadangi pyragų buvo tiek daug, kad per dieną jų nebuvo įmanoma išpirkti, akcija tęsėsi ir kitą dieną. Renginio metu surinkti 523 Lt.

Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinė mokykla surengė  akciją „Mes neliksim abejingi“ įrodydami, kad yra atviri meilei, paguodai ir paramai. Labdaros renginiai iš mokinių kavinės „Sudargutis“ ir mokykloje laikinai įkurto kino teatro, persikėlė į miestelio gatves ir sudargiečių namus. Už paaukotus pinigus mokiniai atsidėkojo pačių pagamintomis „tolerancijos apyrankėmis“. Akcijai vadovavo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Alma Dragūnaitienė. Sudargo mokiniai surinko net 1094,30 Lt.

Griškabūdžio vidurinėje mokykloje, vadovaujant socialinei pedagogei Auksei Makūnienei, surengta akcija „Saldi muzika“, kurios metu buvo galima ne tik nusipirkti saldžių kepinių, bet ir pasiklausyti mokinių, vadovaujamų muzikos mokytojos Violetos Briaukienės, grojimo ir dainavimo.  Renginio metu griškabūdiečiai surinko  435,58 Lt.

Surinktos akcijoje dalyvavusių mokyklų lėšos (2492,88 Lt) buvo pervestos į Maltos ordino Lietuvoje sąskaitą. „Šiemet rezultatas – fantastiškas! Tai yra neįtikėtina iniciatyva ir didžiulė gerumo jėga, gyvenanti jaunų žmonių širdyse. Jie išgirdo ir suprato mūsų kvietimo esmę – padėti šalia vargstančiam gali kiekvienas. Tam nereikia būti nei labai turtingu, nei galingu. Padėti yra paprasta ir gera.”, – sakė Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje grafas Douglas von Saurma-Jeltsch.

Gruodžio pradžioje svetainėje www.idejospadejejos.lt mokiniai ir mokytojai iš visos Lietuvos užregistravo net 75 idėjas, o konkurse dalyvavę mokiniai šiemet surinko daugiau nei 30 tūkst. litų. Žaisdami ir linksmindamiesi vaikai lėšas rinko Maltiečių sriubai, sušildančiai ir maitinančiai kelis šimtus vienišų, skurstančių senelių visoje Lietuvoje.  

Oficialiai konkursas pasibaigė paramos koncertu „Mums reikia tavęs“, kurį transliavo LNK televizija, tačiau artėjančios Šv.Kalėdos skatina gerumu dalintis ir toliau. Kai kuriose Lietuvos mokyklose tokie labdaros renginiai dar vyksta ir dabar.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.