Konservatoriai: už „Šakių vandenis“ atsakingas ne tik V. Litinskas

konservatoriai2Sima KAZARIAN
 
Panašu, kad kol „Šakių vandenų“ vadovas Vaidas Litinskas gyvena ligos režimu gavęs nedarbingumo pažymą, jo įmonė patenka į tikrą politinės kovos sūkurį.
 
Nuotr. Konservatoriai siūlo nelaukti „Šakių vandenų“ reorganizacijos 2015 m. ir jos pertvarkymo planą parengti jau iki šių metų lapkričio.
 
Neseniai Šakių rajono tarybos socialdemokratų frakcija nusprendė, jog savivaldybė turėtų nutraukti darbo sutartį su konservatoriumi „Šakių vandenų“ vadovu V. Litinsku. Ne ką laukus Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai sukilo užstodami savo bendrapartietį, - atnešė pareiškimą dėl UAB „Šakių vandenys“, skirtą Šakių savivaldybės merui Juozui Bertašiui ir administracijos direktoriui Juozui Puodžiukaičiui. Jame konservatoriai tikina, kad įmonės problemos yra kur kas gilesnės, nei galima vadovo nekompetencija ir teigia, kad galbūt net ir pati savivaldybė susiduria su sunkumais sprendžiant įmonėje susiklosčiusią situaciją.

Pasak konservatorių, Šakių savivaldybės taryba yra UAB „Šakių vandenys“ steigėja ir vienintelė akcininkė, todėl mintis, jog dėl „įmonėje susiklosčiusios situacijos kaltas vien nepakankamai kompetentingas Vaido Litinsko vadovavimas parodo tai, jog pati savivaldybės vadovybė arba neturi pakankamai politinio ryžto arba nežino galimų šios problemos sprendimo kelių.

„Pastaraisiais metais iš esmės nesprendžiant įmonės raidos problemų, o tik didinant nebūdingų įmonei veiklos funkcijų skaičių, manome, kad sąmoningai kuriama situacija, vedanti prie įmonės bankroto, tuo pačiu stengiantis įvardinti vienintelį kaltininką – įmonės vadovą“,- rašoma konservatorių pareiškime. Jie mano, kad strėlės vadovui yra greičiau laiko vilkinimas, nesprendžiant įmonės veiklos klausimo iš esmės.

Meras Juozas Bertašius teigia, jog savivaldybė prisiima atsakomybę dėl „Šakių vandenų“, jos iniciatyva yra sudaromos komisijos, kurios analizuoja įmonės problemas, parengia išvadas ir pateikia ataskaitas. „Šakių savivaldybės administracija turi taisyti padėtį kartu su „Šakių vandenimis“, sprendimus reikia rasti visiems padedant ir prisidedant“,- teigė meras J. Bertašius.

Pasak Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos, neatsakingas delsimas veda „Šakių vandenis“ prie bankroto. „Tai gali sukelti ženklius rajono gyventojų aprūpinimo kokybišku geriamu vandeniu, nuotekų kanalizavimo ir valymo sutrikimus. To pasekmė – sunkiai pataisoma socialinė ir ekologinė žala“,- mano konservatoriai.

J. Bertašius pastebi, kad socialdemokratų, kaip koalicijos partnerių, elgesys jam pasirodė neetiškas, nes atsiradus pareiškimui jis atostogavo, todėl nebuvo galimybės pasitarti. „Štai, kokie mes išradingi, padarėme pareiškimą! Tai savivaldos rinkimų propagandinis šou. Ne tuo keliu reikia eiti. Reikia drauge ieškoti galimybių, kaip bendrovei padėti dirbti efektyviau“,- mano J. Bertašius.

Kaip žinoma, 2015 metais yra numatytas įmonės reorganizavimas. Konservatorių frakcija siūlo jau iki šių metų lapkričio 1 dienos atsakingiems savivaldybės pareigūnams organizuoti UAB „Šakių vandenys“ pertvarkymo plano, atskiriant įmonei nebūdingas veiklas ir paliekant tik vandens tiekimo, kanalizavimo ir valymo funkcijas, parengimą, stengiantis atkurti įmonės mokumą ir išvengti jos bankroto. Be to, iki 2015-ųjų metų Savivaldybės biudžete numatyti įmonės pertvarkymui reikalingas lėšas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.