Aptarė ateinančiųjų metų planą

soc planasAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Antrąją žiemos dieną Šakių rajono savivaldybės posėdžių salėje rajono Socialinės paramos skyriaus vedėja L. Pocevičiūtė bei Socialinių paslaugų koordinatorė Virginija Ratkevičienė socialines paslaugas teikiančioms įstaigoms ir organizacijoms pristatė pasiūlymus, kuriuos siūloma įtraukti į 2015-ųjų metų Socialinių paslaugų planą.
 
Nuotr. Įvykusio pasitarimo metu rajono Socialinės paramos skyriaus atstovės pristatė 2015 metų Socialinių paslaugų plano parengimui skirtus klausimus.
 
Šiuo metu rajone socialines paslaugas teikia Šakių ir Kudirkos Naumiesčio parapijos, UAB „D. Zaleskienės ambulatorija“, Kukarskės globos namai, Šakių socialinių paslaugų centras, Šakių vaikų globos namai, rajono seniūnijos, taip pat neįgaliųjų organizacijos. Taip pat prie šių paslaugų teikėjų prisijungė ir Plokščiuose esantis mišrių socialinių paslaugų centras VšĮ „Vilties žiedas“ ir senelių globos namai, kuriuos nori įregistruoti Irena Žėglaitienė.

2015-ųjų metų plano aptarimo metu rajono Socialinių paslaugų koordinatorė V. Ratkevičienė teigė, jog 2014-ieji – statybų metai – renovuoti Kukarskės globos namai, Kudirkos Naumiesčio parapijos globos namai, pastatytas naujas pastatas vaikų globos namams.

Socialinės pramos skyrius sulaukė nemažai pasiūlymų kas turėtų būti įtraukta į 2015-ųjų metų planą. Pritarus rajono savivaldybei 2016 metais Kukarskės globos namuose bus teikiama dienos globos namuose paslauga. Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Šakių viltis“ ilgą laiką tikisi, jog Griškabūdyje bus įsteigta laikinojo atokvėpio tarnyba, kuri būtų tikras išsigelbėjimas Griškabūdžio bei Kudirkos Naumiesčio krašto gyventojams, nes, turintiems negalią asmenims, kiekvieną dieną vykti į Šakius ar Gelgaudiškį nėra lengva.

„Šakių vaišnavų kultūros centras“, kuris yra įsteigęs labdaros valgyklą Šakiuose šiuo metui maistą teikia 70-čiai asmenų, jau keletą mėnesių karštą maistą gabena ir į Lukšių miestelį. Tačiau, pasak „Šakių vaišnavų kultūros centro“ direktorės G. Šedbarienės kartais susiduriama ir su sunkumais. Pavyzdžiui, ne visada būna lėšų degalams, kurie reikalingi nuvykti į „Maisto banką“ pasiimti produktų ar tiesiog išvežioti maistą, todėl tokiomis dienomis tiesiog nieko kito nelieka, kaip tik niekur nevykti.

Susitikimo metu Kriūkų seniūnė Ona Rakauskienė kalbėjo apie tai, jog Kriūkų seniūnijoje planuojama įrengti pagyvenusių žmonių dienos centrą, kur senoliai galėtų megzti, skaityti ar užsiimti kita mėgstama veikla. Tačiau šis pasiūlymas sukėlė daug svarstymų, nes Kriūkuose jau yra bendruomenės patalpos, kuriose galima veikti lygiai tą patį.  Pasak seniūnės, šis dienos centras būtų rengiamas Gerdžiūnų mokyklos pastate, kuris yra nenaudojamas ir būtų gaila, jei toks ir liktų.

Senelių globos namus norinti įregistruoti I. Žėglaitienė taip pat sulaukė daug klausimų, mat visiems buvo įdomu, kaip bus sprendžiamos problemos, kai reikės ieškoti darbuotojų, turinčių tam tikrą išsilavinimą ar globos namai atitiks reikalavimus, reikalingus licencijai gauti ir t.t.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.