Patvirtino ir reglamentą, ir komitetų sudėtį

komitetu sudetis
Gintarė MARTINAITIENĖ


Antradienį vykusiame neeiliniame savivaldybės tarybos posėdyje, be pagrindinių klausimų, buvo tvirtinamas ir pagrindinio tarybos darbą įprasminančio dokumento – reglamento pakeitimas bei tarybos komitetų sudėtis. Priekaištų merui dėl šių klausimų turėjo Zanavykų frakcijos nariai.

Jau posėdžio pradžioje, prieš tvirtinant darbotvarkę, Tautvydui Šukiui kliuvo posėdžio data bei paskelbimo apie posėdį laikas. Tą patį klausimą vėliau iškėlė ir Mindaugas Tarnauskas. Frakcijos seniūnė Rima Rauktienė pastabų turėjo kur kas daugiau. Ji sakė, kad, Zanavykų frakcijos nuomone, klausimų, kuriuose nustatomas tarybos komitetų skaičius bei tvirtinami patys komitetai, apkritai neturėtų būti, mat jie prieštarauja iki šiol galiojančiam reglamentui, o šio pakeitimai siūlomi tik paskutiniu klausimu. Todėl ji teiravosi, kodėl daroma atvirkščiai.

„Pasikeitus realiai padėčiai mes darbo reglamentą pritaikome prie konkrečios tarybos sudėties ir veiklos“, – sakė meras Edgaras Pilypaitis ir patikino, kad pastabų dėl reglamento iš Vyriausybės atstovo sulaukta nebuvo, tad ragino dirbti pagal numatytą darbotvarkę.

Mindaugas Tarnauskas priminė sausio mėnesio situaciją, kai buvo renkamas laikinasis meras ir E. Pilypaitis vienus ar kitus apsisprendimus motyvavo tuo, kad reglamente nenumatyta, o dabar teikia neva visiškai reglamentui prieštaraujančius klausimus.

Atėjus laikui tvirtinti minėtus klausimus Zanavykų frakcija paprašė 10 min. pertraukos, po kurios frakcijos seniūnė dar kartą akcentavo, kad galbūt darbotvarkė ir sudėliota bei klausimai įtraukti nepažeidžiant Vietos savivaldos įstatymo, bet šimtu procentų pažeidžiant reglamentą. Ji atkreipė dėmesį, kad iki šiol galiojančiame reglamente jau numatyti konkretūs komitetai, o dabar keičiamas jų skaičius, tvirtinamai jie patys prieš tai nepasitvirtinus paties reglamento. Tad diskusijų, kad vežimas statomas prieš arklį, netrūko.

Be to, nors pirminiame variante buvo siūloma prasiplėtus komitetams skirti du pavaduotojus, galiausiai nuspręsta tam nepritarti. Nemažai svarstyta, kada rengti tarybos posėdžius ir galiausiai nutarta tvarkos nekeisti ir jei nėra išimtinių atvejų, paprastai juos šaukti paskutinį mėnesio penktadienį. Išsiplėtus komitetų sudėčiai bus vengiama organizuoti ir jungtinius komitetų posėdžius.

Iki posėdžio nebuvo įvardinta, kuriuos tarybos narius Zanavykų frakcija deleguoja į kurį komitetą. Prieš tvirtinant komitetų sudėtį, R. Rauktienė atskleidė kandidatūras ir, nors opozicija šiuo klausimu susilaikė, sudėtis patvirtinta ir nuo šiol dirbs ne penki, o trys rajono savivaldybės komitetai (komitetų sudėtis lentelėje). Jų pirmininkai mero teikimu bus renkami jau ateinančią savaitę pirmuosiuose naujos sudėties komitetų posėdžiuose, o taryba posėdžiaus birželio 29 d.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.