Vilkaviškio bendruomenėse „verda“ aktyvus gyvenimas

Lapkričio 30 dieną  mūsų rajono bendruomenių lyderiai apsilankė šešiuose Vilkaviškio krašto bendruomenių centruose. Labiausiai nudžiugino Lakštučių bendruomenės centro aktyvo energingumas, entuziazmas ir noras dirbti su jaunimu, kuris savanoriškai ir labai nuoširdžiai gražina savo kaimą, jį puoselėja ir saugo.  Geisteriškių, Gražiškių, Čyčkų, Virbalio, Gudkaimio bendruomenės gyvena panašiomis nuotaikomis. Gudkaimio gyventojai gali pasigirti, kad turi savo privačius bendruomenės namus, kuriuose nuolat „verda“ aktyvus gyvenimas, užtenka vietos ir šarvojimo, ir pasilinksminimo salėms, ir pirčiai. O „Virvalio vartai“ – pirmoji bendruomenė Vilkaviškio rajone, kuri pagal Leader programą laimėjo paramą, skirtą amatų puoselėjimui. Gražiškių kaimo bendruomenė garsėja visoje Lietuvoje, kaip biokuro naudojimo populiarintoja, ir augina tam skirtus greitai augančius gluosninius žilvičius.

Šakiečius priėmė ir visur lydėjo Vilkaviškio krašto vietos veiklos grupės  pirmininkė Lina Kružinauskienė. Ji  vadovauja ir šio rajono kaimo bendruomenių centrų asociacijai. Kartu su jai talkinusiomis moterimis L.Kružinauskienė trumpai pristatė rajono veiklą tiek bendruomeninėje veikloje, tiek įgyvendinant Vilkaviškio krašto vietos plėtros strategiją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.