Šakius nusiaubė ledukų kruša

krusaŠiųmetė vasara, prasidėjusi tropikų klimatui būdingais orais, nemalonią staigmeną pateikė ir Šakiams. Ketvirtadienio vakare šakiečius netikėtai užklupo škvalas su kruša, ledo gabaliukai nuklojo žemę.
 
Nuotr. Labiausiai ketvirtadienį kruša nuniokojo Šakius. Kai kur šakiečiams teks persodinti gėlių ir daržovių daigus.  
 
Ketvirtadienio vakare staiga užėjęs škvalas šįkart gąsdino ne tik stipriu vėju ar gausiai krintančiais lietaus lašais, bet ir centimetro skersmens ledukais. Galinga jėga iš dangaus kritusi kruša apgadino šakiečių lysvėse augančius augalus. Daug kur sodinukai smarkiai apgadinti, todėl tikėtis gero būsimo derliaus  -  sunkoka. „Reikės pirkti agurkų daigų, iš pačios išaugintų nieko neliko“,- sakė šakietė Vida. Nuo ledukų ne ką mažiau nukentėjo ir medžiai, jų lapai gerokai apdraskyti. Dangui maišantis su žeme, ne viena Šakių miesto gatvė buvo užtvindyta vandeniu sulig pėsčiųjų takelių borteliais. Tą pačią dieną kruša siautė Utenoje ir Juodupėje (Rokiškio rajone).

Meteorologai įspėja, kad dėl šylančio klimato, tokie reiškiniai tik dažnės. Mat šiemet birželio mėnesio vidutinė oro temperatūra numatoma šiek tiek aukštesnė už vidutinę daugiametę (vidutinė daugiametė 15,4 °C). Mėnesio kritulių kiekis prognozuojamas artimas vidutiniam daugiamečiui (66,4 mm).

Beje, vasaros vidutinė temperatūra numatoma vienu laipsniu aukštesnė už vidutinę daugiametę (vidutinė daugiametė 16,1 °C), sezono kritulių kiekis prognozuojamas artimas vidutiniam daugiamečiui (221,4 mm).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.