Jaunimas suorganizavo naktinį krepšinio turnyrą!

krepsinis naktinisAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Praėjęs penktadienis Šakiuose buvo išties puikus. Aktyviu laisvalaikiu bei sportu, o ypač krepšiniu besidomintiesiems gerą įspūdį turėjo palikti pirmą kartą Šakiuose surengtas naktinis krepšinio turnyras, kuris tęsėsi iki 4 val. ryto.
 
Nuotr. 1996 m. ir vyresnių amžiaus grupėje pirmą vietą laimėjo šakiečių komanda „Valjona“.
 
Suorganizavo 3 jaunuoliai

Šakių rajono savivaldybės Jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) vykęs naktinio krepšinio turnyras sukvietė didelį būrį smalsuolių – vieni iš jų dalyvavo turnyre, o kiti atvyko palaikyti draugų ar tiesiog pasmalsauti, kaip pasiseks renginys.

Krepšinio turnyro organizatoriai - jauni, veržlūs šakiečiai Marius Pavalkis, Marius Mykolaitis bei Giedrius Tamošaitis - įrodė, jog norint suorganizuoti renginį tereikia šiek tiek užsispyrimo bei noro. Vaikinų paklausus, kaip kilo mintis, jog Šakiuose reikia būtent naktinio krepšinio turnyro, M. Pavalkis atsakė trumpai ir aiškiai: „Jei tokie turnyrai vyksta Kaune, Kėdainiuose ir pritraukia daug žmonių, kodėl negali vykti ir pas mus? Nusprendėme, kad ir mums verta pabandyti surizikuoti ir organizuoti kažką panašaus.“
 
Mintis kilo atsiradus apšvietimui

Kaip pasakojo M. Pavalkis, pirmiausiai ši mintis į galvą šovė G. Tamošaičiui. Dar gegužės mėnesį šakiečių Algirdo Unguvaičio bei Martino Eimučio iniciatyva sukurtoje grupėje „Tvarkau Šakius“, kurioje šakiečiai gali dalintis savo pastebėjimais bei pasiūlymais, ką Šakiuose reikėtų sutvarkyti, pakeisti ir t. t., jaunimas pradėjo diskutuoti apie tai, kodėl, nors ir JKSC yra krepšinio aikštelė, o šalia jos šviestuvai, vakarais krepšinio žaisti negalima, nes paprasčiausiai ten nebūna įjungtas apšvietimas.

Į pastabą buvo sureaguota ir šakiečiai gali mėgautis šia krepšinio aikštele ne tik dienos metu, bet ir sutemus. Atsiradus apšvietimui, G. Tamošaitis savo draugams pasiūlė nieko nelaukus surengti krepšinio turnyrą.

Dalyvavo 30 komandų

Naktinio krepšinio turnyro organizatoriai teigė, kad tikrai nesitikėjo tokio susidomėjimo. Mat iš pradžių komandos į turnyrą registravosi šiek tiek vangiai, o vėliau, pasipylus besiregistruojantiems, paaiškėjo, kad turnyre dalyvaus 30 komandų: 8 komandos 1997 m. ir jaunesnių amžiaus grupėje bei 22 komandos 1996 m. ir vyresnių amžiaus grupėje.

„Itin džiugu, kad mūsų idėją palaikė ir į surengtą krepšinio turnyrą susirinko ne tik kraštiečiai, bet ir komandos iš Vilniaus, Kauno, Tauragės, Jurbarko, Vilkijos, Marijampolės“, – džiaugsmo neslėpė organizatoriai.

Vaikinų pasiteiravus, kaip sekėsi ieškoti renginio rėmėjų, šie daug nekonkretindami prasitarė, kad nebuvo sudėtinga, nes rajono verslininkai labai geranoriškai pasižiūrėjo į jaunų žmonių iniciatyvą.

Kad turnyre dalyvautų kuo daugiau komandų, organizatoriai priziniam fondui skyrė nemenką sumą - 500 eurų. Jaunesniųjų grupės pirmos vietos nugalėtojams atiteko 100 eurų, antros – 60, trečiąją vietą užėmusi komanda buvo apdovanota 40 eurų piniginiu prizu. Vyresniųjų grupės pirmos vietos nugalėtojams atiteko 150 eurų, antros – 90 eurų, trečios vietos nugalėtojams buvo skirta 50 eurų. Rajono savivaldybė apdovanojimams skyrė taures bei medalius. Į turnyrą užsiregistravusieji taip pat gavo marškinėlius, papuoštus renginio logotipu.
 
Džiaugiasi jaunimo iniciatyva

Rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Rima Mozūraitienė teigė, jog jaunuoliai išpildė jos svajonę, mat pati specialistė planavo organizuoti panašų renginį.

„Negaliu apsakyti, kaip džiaugiuosi šiuo turnyru – jaunuoliai įgyvendino mano svajonę. Malonu, kad šie vaikinai į renginio organizavimą žiūrėjo labai atsakingai. Kartais pasitaiko, kad jaunimas planuoja kokį nors renginį, bet iškilus menkiausiam nesklandumui nuleidžia rankas“, – sakė R. Mozūraitienė.

Po naktinio krepšinio turnyro jį organizavę vaikinai teigė, kad kitais metais vėl organizuos tokį renginį, ir viliasi, jog jis Šakiuose taps tradicinis.
„Tiesą pasakius, nesitikėjome, kad susirinks tiek daug žmonių, renginys pranoko mūsų lūkesčius. Buvo smagu matyti blizgančias dalyvių ir žiūrovų akis. Beveik neabejoju, kad kitais metais vėl organizuosime naktinį krepšinio turnyrą, nes supratome, kad šakiečiams to reikia“, – įspūdžiais dalijosi vienas iš renginio organizatorių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.