Po dviejų pratęsimų – bronzinis „Vyčio“ triumfas!

vytis bronza
Nuotr. „Vyčio“ krepšininkai pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo medalius. Rungtynės buvo vertos medalių – pergalę vieno taško skirtumu pavyko iškovoti tik po dviejų pratęsimų.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Antrą šv. Velykų dieną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) baigėsi mažojo finalo serija, kurioje itin dramatiškai Šakių „Vytis“ iškovojo lygos bronzą. Serijoje iki trijų pergalių atsilikdami 0:2, jie nepalūžo ir lemiamame mače po dviejų pratęsimų dramos 104:103 (24:23, 31:23, 12:27, 18:12, 19:18) išvykoje palaužė Raseinių „Rasus“ ir seriją dėl bronzos laimėjo 3:2.

Paskutines serijos rungtynes laimėję vieno taško skirtumu „Vyčio“ krepšininkai pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo medalius. Komanda NKL „Vyčio“ pavadinimu žaidžia nuo 2015 m., prieš tai du sezonus šioje lygoje žaidė kaip Šakių „Zanavykas“. Pernykščiame sezone „Vytis“ suklupo ketvirtfinalyje ir nepateko į stipriausių ketvertą, šį sezoną komandą treniravo ir naujas treneris Virginijus Sirvydis.

Tiesa, kelias iki bronzos lengvas nebuvo. „Vytis“ iš pradžių serijoje prieš Raseinių „Rasai“ atsiliko 0:2, o ir pusfinalio mačas su Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ klostėsi nekaip bei serija buvo pralaimėta 0:3. Tad atsitiesti po penkių nesėkmingų rungtynių lengva nebuvo. Reguliariajame sezone „Vytis“ iš keturių kartų „Rasams“ pasipriešino vieną kartą, o triskart pralošė.

Dabar pranašiškai skamba Gyčio Radzevičiaus po susitikimų su Klaipėdos ekipa ištarti žodžiai, kad trejas rungtynes laimėti yra labai sunku, bet nėra neįmanoma. Tad būtent tai „Vyčio“ vyrai ir padarė antrąją šv. Velykų dieną Raseiniuose.

Po varžybų NKL portalui „Vyčio“ kapitonas Paulius Beliavičius komentavo: „Net džiaugsmo ašara ištryško. Atsilikome serijoje 0:2 ir toks sugrįžimas… Nežinau, ar buvo tokios rungtynės per visą sezoną. Čia galima žiūrėti, rodyti vaikams, mokyti klaidų, kovos. Tiek žiūrovų, tokia atmosfera… Nerealu. Laimėtumei 3:0, būtų paprasta. O dabar sunkiausiu keliu, su dviem pratęsimais… Negali būti geriau. Džiaugsmas neapsakomas.“

„Vytis“ dominavo pirmoje mačo dalyje, kai per du kėlinius pelnė 55 taškus ir įpusėjus dvikovai turėjo 9 taškų persvarą. Tačiau po ilgosios pertraukos trečiąjį kėlinį jie pralaimėjo 12:27 ir atsidūrė besivejančių vaidmenyje. Visgi pergalės vertė – bronzos medaliai, tad kova iki paskutinės minutės vyko taškas į tašką.

Dar ketvirtajame kėlinyje „Vyčio“ deficitas buvo 10 taškų (67:77), tačiau Gyčio Maceinos metimas paskutinėmis ketvirčio sekundėmis lėmė pratęsimą.

„Pasakiau vyrams, kad reikia kovoti iki galo, niekas už mus nelaimės rungtynių“, – teigė „Vyčio“ treneris Virginijus Sirvydis.

Antrojo pratęsimo pabaigoje jam teko netikėta užduotis. P. Beliavičius išprovokavo pražangą ir turėjo mesti baudas, tačiau dėl emocijų buvo nubaustas technine pražanga ir jam tai buvo penktoji pražanga.

Kadangi dar du „Vyčio“ žaidėjai (Tadas Sebežiovas ir Edvinas Jezukevičius) jau buvo išnaudoję pražangų limitą, V. Sirvydžiui teko rinktis, ką iš dar nežaidusių krepšininkų leisti į aikštę mesti baudas. Treneris pasirinko Sheltoną Jacksoną ir šis nenuvylė – jo baudos, likus žaisti 29 pratęsimo sekundes, išlygino rezultatą 103:103. Pergalę atnešė paskutinę akimirką pataikyta Marijaus Užupio bauda.

Paskutinėse sezono rungtynėse abiejų komandų žaidėjai aikštėje atidavė viską, ką galėjo. Keturi „Rasų“ žaidėjai aikštėje praleido 40 ir daugiau minučių, „Vyčio“ komandoje tokių žaidėjų buvo trys: Gediminas Maceina (44 min.), Gytis Radzevičius (40 min.), o P. Beliavičius rungtyniavo net 47 minutes.

Rezultatyviausiai žaidė G. Radzevičius, pelnęs 21 tašką, G. Maceina, M. Užupis ir Augustinas Jankaitis (10 atk. kam.) surinko po 17, P. Beliavičius 15 (10 atk. kam.), E. Jezukevičius 10 taškų.

Nors lemiamos rungtynės buvo žaidžiamos Raseiniuose, tačiau „Vyčio“ krepšininkai tikino jautęsi it namuose – tokio palaikymo, triukšmo ir žiūrovų gausos jie vargiai tikėjosi, tad yra ypač dėkingi komandos aistruoliams.

„Norime padėkoti visiems mumis tikėjusiems, rėmusiems ir atvažiavusiems į rungtynes. Turbūt pusė salės buvo mūsiškiai. Jautėmės kaip namie“, – sakė „Vyčio“ komandos vadovas Vytautas Strokas.

Medaliai „Vyčiui“ bus įteikti Kauno Žalgirio arenoje balandžio 23-ąją – Lietuvos krepšinio 95-erių metų jubiliejaus šventėje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.