Geriausiems rajono sportininkams tradiciškai įteikti apdovanojimai

Pirmiausiai ant pakylos atsiimti apdovanojimų lipo geriausi sportininkai moksleiviai, kurių buvo 10, pagerbti ir jų mokytojai bei treneriai. D. Pavalkio nuotr.

Jau įprasta, kad sausio viduryje Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) vyksta geriausių sportininkų pagerbimo šventė. Šie metai ne išimtis, tad praėjusį penktadienį čia rinkosi pernai pergales skynę sportininkai, jų treneriai, moksleivių tėveliai ir tiesiog sportui prijaučiantys.

 
Skambant valdžios atstovų sveikinimams ir aidint ovacijoms sveikinimų ceremonija prasidėjo nuo jauniausių – apdovanoti geriausi praėjusių metų sportininkai moksleiviai. Tai Emilijus Kuraitis (lengvoji atletika, mokyt. Tomas Vencius), Adomas Ulinskas (lengvoji atletika, mokyt. Algirdas Ulinskas), Emilija Mikuckytė (dziudo, mokyt. Neringa Žebrauskienė), Jokūbas Avgustaitis (lengvoji atletika, mokyt. T. Vencius), Matas Kavaliauskas (lengvoji atletika, mokyt. Edvardas Grigošaitis), Ariana Šuopytė (grappling, treneris Vytautas Smirnovas), broliai Jokūbas ir Paulina Smirnovai (grappling, treneriai Kęstutis Smirnovas ir Tautvydas Antanaitis), Viltė Bakšinskaitė (jėgos trikovė, treneris Rimantas Simokaitis), Emilis Šimoliūnas (grappling, treneriai K. Smirnovas ir T. Antanaitis).

jksc geriausi3
Beje, Šakių rajono lengvosios atletikos atstovai praėjusiais metais ne tik pelnė pergales, bet ir gerino rekordus, tad čia apdovanojimų sulaukė Liucija Vaičiūnaitė (merginų disko metimo rekordas – 33,62 m), Eimantas Puidokas (jaunučių 60 m bėgimo rekordas –7,59 s ir šuolio į tolį rekordas – 6,07 m) bei Adomas Ulinskas (jaunučių 200 m bėgimo rekordas – 24,01 s ir 400 m bėgimo rekordas – 53,80 s).

jksc geriausi2
Tradiciškai apdovanojimų sulaukė ir geriausi suaugę sportininkai, atstovavę įvairioms sporto šakoms. D. Pavalkio nuotr.

Kaip geriausi praėjusių metų suaugę sportininkai apdovanojimus pelnė Daumantas Vasiliauskas (automobilių sportas, Šakių ASK), Jurgita Misiukevičienė (fitnesas, Šakiai FIT), Vytautas Dielininkaitis (fitnesas, Šakiai FIT), Regimantas Onusaitis (grappling, „Ošimas“), Sandra Bacevičiūtė (grappling, „Ošimas“), Vytautas Adomaitis (automobilių sportas), Gintaras Dereškevičius (motociklų sportas), Tomas Kažemėkaitis ir Saulius Šuopys (automobilių sportas, Šakių ASK), Vilmantas Karalius (automobilių sportas, Šakių ASK), Lukas Plaušinaitis (jėgos trikovė, „Fortūna“), Evaldas Pavalkis (triatlonas), Audrius Jokūbaitis (galiūnų sportas).

Geriausių sportininkų veteranų apdovanojimus pelnė Giedrė Vidžiūnienė ir Vidmantas Baublys (jėgos trikovė, štangos spaudimas, „Fortūna“), Romutis Pališkis (rankų lenkimas, „Aidas“), Audrius Ažukas ir Giedrius Vilčinskas (dviračių sportas, „Vėjas“).

Tradiciškai apdovanoti ir aktyviausi sporto klubai. Šįkart apdovanojimų sulaukė „Audra“ (Gintarė Bubnytė-Smirnovienė), Šakių krepšinio lyga (Žilvinas Sniečkus), „Vėjas“ (Valdas Staugaitis), Kultūros ir sporto klubas (Inga Bankauskienė), „Sparta“ (Deividas Paškevičius). Padėka įteikta ir aktyviai renginius organizavusiai Šakių neformaliai jaunimo grupei „Trys su puse vožtuvo“ (Gytis Matusevičius).

Sportiškiausių bendrojo ugdymo mokyklų apdovanojimus pelnė Šakių „Varpo“ mokykla bei Šakių „Žiburio“ ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos.

Neeilinio įvertinimo sulaukė ir pernai jubiliejų minėjęs lengvosios atletikos mokytojas A. Ulinskas, kuriam įteiktas Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atminimo sidabro medalis už Lietuvos lengvosios atletikos plėtrą.

Pernai „Varpo“ mokyklos tiek mergaičių, tiek berniukų keturkovės komandos skynė laurus šalyje, tad renginio metu apdovanoti komandų nariai – Viltė Skinkaitytė, Auksė Sperauskaitė, Urtė Kereišiūtė, Elzė Bublaitytė, Dovilė Lionaitė, Gabrielė Motiejūnaitė bei Ričiardas Merkeliūnas, Lukas Dvaranauskas, Jokūbas Martinaitis, Linas Vizgirda, Titas Grakavinas ir A. Ulinskas.

Šakių JKSC direktorės R. Paškevičiūtės diplomais buvo apdovanoti dar 26 moksleiviai, kurie pernai aktyviai dalyvavo badmintono, dziudo ir lengvosios atletikos čempionatuose.

Akivaizdu, kad džiaugtis rajonas sporto srityje išties turi kuo, tad nekart nuskambėjo linkėjimai ryžto ir atsidavimo toliau siekiant užsibrėžtų tikslų, sėkmingų ne tik startų, bet ir finišų, o renginio pabaigoje tradiciškai visi galėjo pasivaišinti didžiuliu JKSC tortu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.