Čempionate sportininkai demonstravo įspūdingus rezultatas

Sportininkus varžyboms ruošęs „Fortūnos“ treneris Rimantas Simokaitis (kairėje) džiaugėsi, kad sportininkų rezultatai įspūdingi – pagerinti šeši Lietuvos rekordai, iškovotos dvi komandinės taurės ir daug asmeninių medalių. „Fortūnos“ nuotr.

Penktadienį–sekmadienį Druskininkuose vyko Lietuvos klasikinės jėgos trikovės čempionatas, kuriame puikius rezultatus demonstravo sporto klubo „Fortūna“ sportininkai.

„Rezultatai įspūdingi – pagerinti šeši Lietuvos rekordai, iškovotos dvi komandinės taurės ir daug asmeninių medalių“, – džiaugėsi sportininkus varžyboms paruošęs treneris Rimantas Simokaitis.

Tituluočiausia komandoje šį kartą tapo Ilona Kairaitytė, kuri iškovojo du Lietuvos čempionės titulus Open (atviroje) grupėje ir Pirmoje veteranų amžiaus grupėje bei pagerino veteranų Lietuvos rekordą savo svorio kategorijoje pritūpimo veiksme.

Giedrė Vidžiūnienė taip pat iškovojo du čempionės titulus Antroje veteranų amžiaus grupėje ir absoliučioje įskaitoje bei pagerino du Lietuvos veteranų rekordus – pritūpimo bei štangos atkėlimo veiksmuose.

fortuna druskininkai2Viltė Bakšinskaitė, Rimantas Simokaitis, Kernius Martinaitis. „Fortūnos“ nuotr.

Oksana Rimkienė iškovojo antrą vietą savo svorio kategorijoje Pirmoje veteranų amžiaus grupėje ir pasipuošė sidabro medaliu. Moterų komanda tapo čempione tarp veteranių ir užėmė trečią vietą Open amžiaus grupėje.

Eilinį kartą sau lygių neturėjo klubo sportininkas Vidmantas Baublys. Jis tapo Lietuvos čempionu Antroje veteranų amžiaus grupėje ir pagerino keturis šios amžiaus grupės Lietuvos rekordus.

Jaunimo grupėje po labai atkaklios kovos pralaimėjęs tik 2,5 kg Lietuvos vicečempiono titulą iškovojo Lukas Plaušinaitis.

Pirmąją varžybų dieną čempionate meistriškumą rodė jaunių amžiaus grupės sportininkai. Pirmoji į kovą savo svorio kategorijoje stojo Viltė Bakšinskaitė. Jos startas išties puikus. Praeitų metų sidabras iškeistas į Lietuvos čempionės titulą ir aukso medalį! Viltė taip pat dar iškovojo du mažuosius medalius – štangos spaudimo ir štangos atkėlimo veiksmuose.

Vaikinų grupėje startavo šių varžybų debiutantas Kernius Martinaitis. Anot trenerio, pirmas blynas tikrai neprisvilo. Kernius iškovojo sidabro medalį štangos atkėlimo veiksme, o galutinėje įskaitoje po labai atkaklios kovos, surinkus lygią kilogramų sumą, iškovojo 4 vietą (varžovui trečią vietą garantavo jo mažesnis asmeninis svoris).

Visų sportininkų treneris – R. Simokaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.