Svečiai iš Kazlų Rūdos domėjosi Rytų kovos menais

kazlu_ruda_svRugpjūčio 16 dieną  Šakių džiudžitso ir kobudo sporto klubą „Ošimas“ ir Dziudo sporto klubą „Audra“ aplankė Kazlų Rūdos vaikų dienos centro „Šypsniukas“ auklėtiniai ir jų vadovai Raimonda Matukynienė bei Aušra ir Sabina Kudžmaitės. Svečiai domėjosi Rytų kovos menų programomis, savigynos nuo užpuoliko metodais, sveikatingumo ir meditavimo užsiėmimais.

Nuotr. Kazlų Rūdos vaikų dienos centro auklėtiniai ir jų vadovai tikisi ir ateityje bendrauti su sporto klubo „Ošimas“ sportininkais.

Sporto klubo „Audra“ prezidentas Kęstutis Smirnovas papasakojo apie klubo veiklą, atsakinėjo į vaikų klausimus, aprodė neseniai įruoštą naują aikštyną, treniruoklių ir kovos menų sales, o atsisveikindamas padovanojo po tušinuką su klubo ženklu.

Sporto klubas „Ošimas“ tokiomis patalpomis kaip „Audra“ negali pasigirti. Jie glaudžiasi Jaunimo kultūros centro „Jaunystė“ patalpose ir draugiškai jomis dalijasi su Šakių cirko „Šypsena“ kolektyvu. „Ošimo“ prezidentas Vytautas Smirnovas papasakojo apie Rytų kovos menų dvasią ir naudą auklėjant jaunimą šia kryptimi, paaiškino, kas yra būtinoji gintis. Vaikai domėjosi klubo simbolika ir atributika, Zen meditavimo praktika, klausė, kam skirtas varpas ir moktakas (mušamasis muzikinis instrumentas).
 
„Ošimo“ sportininkai demonstravo parodomąją džiudžitso imtynių programą su ginklais ir be jų. Svečiams iš Kazlų Rūdos labai patiko rodomi koviniai veiksmai savigynai nuo užpuoliko. Jie patys  galėjo paskambinti varpu ir moktaku, pavartyti klubo nuotraukų albumus, kuriuose galima rasti ir įamžintus Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus mokinių sportinius pasiekimus. Vaikams patiko, kad klube galima viską išbandyti ir pasirinkti kryptį pagal savo sugebėjimus: sportavimo, sveikatingumo, meditavimo, džiudžitso technikos demonstravimo ar imtynių kovas ringe. Kazlų Rūdos vaikų dienos centro vadovai atsisveikino su V.Smirnovu pasikeitę simbolinėmis atminimo dovanėlėmis, tikėdamiesi ir ateityje pratęsti šį gražų ir mielą bendravimą su mūsų rajono Rytų kovos menų sporto klubais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.