Šakiečiai - gatvės futbolo turnyro nugalėtojai

fultbolo vaikaiLiepos  26 dieną dvi VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centro komandos sėkmingai dalyvavo  jaunimo gatvės futbolo turnyre 3 prieš 3 „Mus vienija futbolas“. Vyresniųjų vaikų nuo 13 iki 18 metų komanda, kurią sudarė Tautvydas Rūsteika, Linas Arštikaitis, Erikas Šlakaitis ir Hubertas Šimkūnas, tapo turnyro nugalėtojais.
 
Nuotr. Šakių vaikų dienos centrą lankantys vaikai džiaugėsi sėkmingu futbolo turnyro finalu.
 
Iki rugpjūčio 1 dienos šiemet pirmą kartą Lietuvos istorijoje organizuojamas Europos vaikinų iki 19 metų futbolo čempionatas. Ta proga Policijos departamentas kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu bei Lietuvos futbolo federacija čempionato metu organizuoja prevencinius renginius vaikams „Atostogauk su futbolu“.  Vaikų komandoms sudaromos galimybės žaisti stadionuose, kuriuose vėliau vyksta pagrindinės varžybos bei stebėti tos dienos čempionato rungtynes.

Marijampolės apskrities vaikų dienos centrai buvo pakviesti prisijungti prie minėto renginio ir dalyvauti 3 prieš 3 turnyre „Mus vienija futbolas“, kurį Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Miesto policijos nuovados nepilnamečių reikalų prevencijos grupė organizavo kartu su Marijampolės futbolo centru.  

Varžybose susirungė komandos iš Marijampolės, Kazlų Rūdos,  Kalvarijos, Vilkaviškio ir Šakių. Futbolą žaidė ne tik berniukai, bet ir mergaitės. Po įdomių ir atkaklių pogrupio varžybų finaliniame etape susitiko Kazlų Rūdos ir Šakių vaikų dienos centrų komandos. Šįsyk sėkmė šypsojosi šakiečių vaikinų komandai. Jie tapo futbolo turnyro nugalėtojais. Antroje vietoje liko VšĮ Kazlų Rūdos socialinės paramos centro vaikų dienos centro berniukų komanda. Trečiąją vietą užėmė to paties Vaikų dienos centro mergaičių komanda. Komandos prizininkės buvo apdovanotos medaliais ir turnyro taurėmis.

Pasak Šakių vaikų dienos centro vadovės Jūratės Arštikaitienės, vaikai džiaugėsi galimybe nemokamai pasivaišinti picomis ir gyvai stebėti Europos vaikinų iki 19 metų futbolo čempionato  varžybas tarp Turkijos ir Gruzijos. „Tai buvo didelė atrakcija, - atviravo J.Arštikaitienė. -  Mes visi pirmą kartą galėjome stebėti rungtynes gyvai. Žiūrint per televizorių, keistai atrodo sirgalių reiškiamos emocijos, tačiau, kai pats atsiduri jų vietoje, supranti, kodėl neina nusėdėti vietoje.“

Praėjusią savaitę Šakių vaikų dienos centro stovyklą lankė 27 vaikai. Vadovei ir auklėtojai Aušrai Labunaitytei visur gelbėjo penki savanoriai Lina ir Erika Rakickaitės, Airinas ir Linas Arštikaičiai bei Ieva Steputytė.  Jei pirmoji savaitė buvo skirta menams ir saviraiškai, tai antroji – tik sportui. „Iš tiesų, vaikai pasiekė labai daug, - gyrė vadovė. – Jie daug treniravosi, mokėsi vieni iš kitų, žaidė be jokio trenerio ir laimėjo. Tai didelis pasiekimas.“
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.