Pagarba ir apdovanojimai – geriausiems rajono sportininkams

apdovanojimaiAsta GVILDIENĖ
 
Sausio 16 dieną Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko konferencija, skirta geriausių rajono sportininkų pagerbimui. Renginio metu buvo išdalinta daugybė medalių, taurių ir vardinių apdovanojimų. Pagerbti ne tik sportininkai, bet ir moksleiviai, mokytojai, treneriai bei sporto klubai.
 
Nuotr. Vienais iš didžiausių laimėjimų buvo įvardinti A. Šukytės (nuotr.), grįžusios iš Europos sambo čempionato su bronzos medaliu, pergalė ir R. Pališkio pasiekimai Europos bei Pasaulio rankų lenkimo čempionatuose, kur jis užėmė ketvirtąją ir aštuntąją vietas.
 
Pirmą kartą tradiciniai geriausių rajono sportininkų, jų trenerių ir klubų apdovanojimai surengti ne baigiantis metams, kaip jau įprasta sporto pasaulyje, bet naujų metų pradžioje. Nepaisant to,  Švietimo ir sporto skyriaus specialistas Dalius Jasevičius teigė, kad visos jo pirmtako Juozo Jonuškos tradicijos ir toliau puoselėjamos. Konferenciją pradėjęs rajono sporto apžvalga, jis džiaugėsi sportininkų laimėjimais ne tik įvairiose respublikinėse varžybose, bet ir Europos bei pasaulio čempionatuose.

Vienais iš didžiausių laimėjimų D.Jasevičius įvardino: Aurelijos Šukytės (iš Europos sambo čempionato grįžusios su bronzos medaliu), rankų lenkikų - sporto klubo „Aidas“ vadovo Ramučio Pališkio (Europos rankų lenkimo čempionate laimėjusio ketvirtąją, o Pasaulio rankų lenkimo čempionate – aštuntąją vietas) bei jo treniruojamo sportininko Žydrūno Naujokaičio (Pasaulio rankų lenkimo čempionate užėmusio vienuoliktą vietą) ir krepšinio komandos „Zanavykas“ (NKL čempionate iškovojusios šeštąją vietą) pasiekimus.

Praėjusiais metais rajone buvo suorganizuota apie 50 įvairiausių varžybų ir sporto renginių, kuriuose dalyvavo ir patys mažiausi – rajono mokyklų pradinukai ir vyriausieji sportininkai - veteranai. Tylos minute buvo pagerbtas neseniai tragiškai žuvusio sporto aistruolio Romualdo Barkausko atminimas. Sveikindamas geriausius rajono sportininkus, jų trenerius, mokyklų moksleivius ir mokytojus su pasiektomis pergalėmis rajono meras Juozas Bertašius prasitarė, kad sportui kasmet iš savivaldybės biudžeto išleidžiama apie 550 tūkst. litų.

Padėkos raštus ir atminimo dovanėles rajono meras įteikė Olimpiniame festivalyje prizines vietas užėmusių mokyklų kūno kultūros mokytojams. Pirmąją vietą tarp miesto tipo mokyklų laimėjusiems: Daivai Šlėderienei, Rasai Matusienei, Ritai Čižauskienei, Vitalijai Gudzinevičienei, Dariui Šlėderiui ir Algirdui Ulinskui (Šakių „Varpo“ mokykla). Antrąją vietą užėmusiems: Astai Ulinskienei, Ingai Mačiulaitienei, Valentinui Bagdanavičiui ir Edvardui Grigošaičiui (Šakių „Žiburio“ gimnazija). Trečioje vietoje likusiems:  Vitalijai Puidienei, Tomui Venciui ir Rimgaudui Girdauskui (Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija). Tarp kaimo tipo mokyklų pirmąją vietą iškovojo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokytojai Vitas Petkūnas ir Vytautas Strokas, antrąją – Lekėčių mokyklos mokytojai Darius Ruzgys ir Antanas Barancovas.

Pagerbti buvo ir geriausi įvairių rajono sporto klubų auklėtiniai bei jų treneriai: Aurelija Šukytė ir Tautvydas Antanaitis (sporto klubas „Audra“, treneris Kęstutis Smirnovas), Martynas Olekas ir Povilas Olekas (sporto klubas „Ošimas“, treneris Vytautas Smirnovas), Ilona Martinkaitienė ir Asta Ulinskienė (sporto klubas „Kalibras“, treneris Romas Liudžius), Edvinas Juška ir Robertas Balčius (krepšinio klubas „Varpas“, treneriai D. ir D.Šlėderiai), Žydrūnas Naujokaitis ir Mindaugas Sutkaitis (sporto klubas „Aidas“, treneris R. Pališkis), Karolis Jurkšas ir Povilas Rimas (futbolo klubas „Gelgaudiškis“, treneris Robertas Beniulis), Marijus Užupis ir Arturs Pelšs (krepšinio klubas „Zanavykas“, treneris Giedrius Žibėnas), Tautvydas Urba, Tomas Zavarskis ir Martynas Pikčilingis (VšĮ „Motosport LT“, treneriai Mindaugas Remeikis, Valdas Stankūnas ir Darius Pikčilingis), Tomas Skystimas ir Birutė Kuncaitytė (Šakių rajono neįgaliųjų draugija).

Už aukštus sportinius pasiekimus ir nenuilstamą darbą garsinant savo rajoną apdovanoti ir geriausi mokyklų sportininkai bei jų mokytojai: Mantas Stanaitis ir Linas Arštikaitis (Sintautų pagrindinė mokykla, treneriai K.Smirnovas ir E.Grigošaitis), Gytis Sutkus ir Karolis Striūpaitis (Plokščių mokykla – daugiafunkcinis centras, treneris Edvinas Adomaitis), Ignas Girdauskas ir Vitalija Valatkaitytė (Griškabūdžio gimnazija, treneris Arūnas Urbaitis), Algimantas Žemaitaitis ir Eglė Stepšytė (Lukšių Vinco Grybo gimnazija, treneris V. Strokas), Gabrielius Diržinskas ir Ernestas Zdanavičius (Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija, treneris T. Vencius), Urtė Gečaitė ir Jonas Malinauskas (Šakių „Žiburio“ gimnazija, treneris V. Bagdanavičius), Akvilė Andriukaitytė ir Julija Smirnovaitė (Šakių „Varpo“ mokykla, treneriai A. Ulinskas ir K. Smirnovas), Marius Sadauskas ir Nedas Makūnas (Jaunimo kūrybos ir sporto centras, treneriai A.Barancovas ir T.Vencius).

Sportas be rėmėjų taip pat daugeliu atvejų sunkiai įsivaizduojamas – daugiausiai prisidėjusiems prie sporto rėmimo buvo skirtos vardinės padėkos. Nepamiršti ir entuziastai, padedantys organizuoti ir viešinti įvairius renginius bei varžybas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.