13 stiliaus patarimų, kurie pravers brandaus amžiaus moterims

moteriskas stilius
Vien tai, kad esate vyresnio amžiaus moteris, nereiškia, kad jūsų garderobą turėtų sudaryti tik nuobodūs ir blankūs drabužiai, kurie primena jūsų močiutės drabužių spintos turinį. Vienas paprasčiausių ir kartu geriausių patarimų yra rinktis patogius ir stilingus drabužius, kuriuos dėvėdamos gerai ir patogiai jaustumėtės.

Turbūt daugelis moterų yra pastebėjusios, kad, bėgant metams, mes tarsi išlaisviname save iš spaudimo paklusti naujausioms mados tendencijoms ir mados standartams. Tai yra vienas iš vyresnio amžiaus privalumų. Sulaukusios brandaus amžiaus, mes jau esame nuėjusios visą šį kelią – juk dėvėjome trumpas sukneles, drąsiai eksperimentavome su pačiais įvairiausiais aprangos stiliais, drabužių ir aksesuarų spalvomis, galbūt išbandėme net pačius neįprasčiausius sprendimus. O dabar, sulaukus brandaus amžiaus, žinome, kad mums svarbiausia išlikti elegantiškoms ir stilingoms.
 
Iš tiesų, kiekviena iš mūsų turėtume rinktis tokius drabužius, kurie atitinka mūsų amžių, mus puošia ir leidžia jaustis patogiai ir užtikrintai. Todėl šiandien norime pasiūlyti jūsų dėmesiui kelis pačius svarbiausius stiliaus patarimus ir rekomendacijas, kurie padės lengviau pasirinkti jūsų amžių atitinkančius moteriškus drabužius.

Pasitikėkite savimi

Labai svarbus dalykas yra mūsų pasitikėjimas savimi. Jeigu jūsų figūra tai leidžia, turite dailias kojas ir pakankamai pasitikite savimi, net ir sulaukusios 40-ies ar 50-ies galite rinktis trumpesnes sukneles ir sijonus. Tą patį galima pasakyti ir apie drabužius, kuriuos dėvint atidengiama daugiau kūno – marškinėlius ir sukneles gilesne iškirpte, be rankovių ar trumpomis rankovėmis, šortus, maudymosi kostiumėlius ir kitus panašius drabužius. Jei esate puikios formos, tuomet jums atsiveria daug didesnė pasirinkimo laisvė ir turite galimybę pasirinkti tokius drabužius, kurie jums tiko jaunystėje (tik svarbu nepersistengti ir jausti saiką).

Svarbiausi drabužių spintos elementai

Kai kurie drabužiai niekada nebus per seni, kad juos būtų galima dėvėti. Egzistuoja ne vienas neutralaus stiliaus drabužis, kurį gali drąsiai dėvėti tiek 25, tiek ir 65 metų moteris. Pieštuko formos sijonas, medvilninė palaidinė, bliuzonas, megztinis – tai tik keli iš daugybės drabužių, kurie padės jums atrodyti madingai, jaunatviškai ir jaustis patogiai, nepaisant to, koks bebūtų jūsų amžius. Jei investuosite į svarbiausius bazinius ir klasikiniais vadinamus drabužius, galite būti tikros, kad savo drabužių spintoje visada rasite ką apsirengti įvairioms progoms.

Ko daryti nepatariama

Yra keletas jūsų amžiui būdingų stiliaus „nuodėmių“, kurių neturėtumėte daryti, nebent jums absoliučiai nesvarbu, ką pagalvos aplinkiniai, nes esate puikiai žinoma asmenybė, kurios pasitelktus sprendimus seka ir kopijuoja tūkstančiai žmonių. Priešingu atveju turėtumėte vengti puoštis aukštakulniais (nebent jie jums tobulai tinka), kojinėmis iki kelių, ryškiomis rožinėmis ar fluorescencinėmis spalvomis ar rinktis kitas mergaitiškas madas. Tokie stiliaus sprendimai tik privers kitus atkreipti dėmesį į tai, kaip desperatiškai norite atrodyti jaunos. Be to, nevertėtų rinktis ir odinių kelnių, džinsų aukštu liemeniu, kombinezonų, labai figūrą aptempiančių drabužių ir kitų panašių aprangos detalių, nes ne tik nesukursite gero įvaizdžio, bet ir rizikuosite atrodyti juokingai.

Nepamirškite patogumo

Bėgant metams mūsų požiūris į tai, kiek savo kūno galime atidengti, natūraliai keičiasi. Jeigu taip yra ir jūsų atveju, būtų išmintinga pasirinkti drabužius, kurie dengia rankas – šiuolaikinėje rinkoje yra daugybė nuostabaus grožio suknelių tinklinėmis rankovėmis ar dekoltė, kurios jus pridengs ir kartu užtikrins, kad neatrodytumėte pernelyg konservatyviai.

Nebijokite spalvų

Nereikėtų manyti, kad brandžiame amžiuje reikia rinktis neutralias spalvas, o drąsių ir ryškių spalvų vengti. Tokia nuostata tikrai klaidinga – viskas yra priešingai. Leiskite sau eksperimentuoti su spalvomis, kurios atitinka jūsų odos ir plaukų atspalvį bei geriausiai atspindi jūsų gyvenimo būdą ir požiūrį. Netrukus pamatysite, kad spalvų pagalba galite iš esmės pakeisti savo įvaizdį ir suteikti jam naujų ir įdomių akcentų, atitinkančių jūsų amžių.

Nepamirškite vienspalvių drabužių

Daugelis brandaus amžiaus sulaukusių moterų jaučiasi nedrąsiai ir nenori pernelyg išsiskirti iš kitų. Vis dėlto, jei siekiate atrodyti stilingai, galite rinktis ir vienspalvius drabužius, pvz., baltą, juodą, mėlyną, chaki ir kt., derindamos juos su papildomos spalvos akcentais. Tokiu būdu taip pat galima susikurti labai elegantišką įvaizdį.

Rinkitės aksesuarus

Jei nusprendžiate pasirinkti paprastesnių modelių drabužius, visuomet galite juos pagyvinti ir paryškinti, priderindamos drąsesnius aksesuarus. Galite išbandyti spalvingą margą kaklaskarę, išskirtinius papuošalus ar stilingą skrybėlaitę. Tokie aksesuarai tikrai pagyvins jūsų įvaizdį ir suteiks jums daugiau originalumo ir žavesio.

Žili plaukai – ne problema

Manote, kad turėtumėte žūtbūt paslėpti savo žilus plaukus? Tačiau pabandykite į tai pažiūrėti kitomis akimis ir, formuodamos savo stilių, teigiamai įvertinti savo plaukų spalvą. Nustebsite, kokį puikų, elegantišką ir stilingą įvaizdį galite suformuoti bei pasiekti nepriekaištingą galutinį rezultatą. Visuomet puikiai atrodysite dėvėdamos juodos ir baltos spalvos drabužius. Prie žilų plaukų taip pat galite išbandyti raudoną, sodriai violetinę, levandų ar anglies spalvas – rezultatas gali būti stulbinamas.
Rinkitės tinkamas medžiagas

Labai svarbu, kad jūsų pasirinktas stilius atitiktų jūsų skonį ir kad jūs jaustumėtės patogiai. Nėra nieko blogiau norėti atrodyti stilingai, tuo pačiu pasmerkiant save jaustis suvaržytai ir nepatogiai. Stenkitės rinktis natūralias medžiagas, pvz., medvilnę ar liną, nes jos praleidžia orą ir leidžia kūnui kvėpuoti geriau nei sintetiniai audiniai.

Pasirinkite kokybišką kostiumėlį

Savo drabužių spintoje kiekviena moteris turėtų turėti ir kokybišką klasikinį kostiumėlį, nepriekaištingai atitinkantį kūno linijas, kuriuo būtų galima pasipuošti tiek vakarui, tiek ir pietums restorane ar renginiui. Tinkamai pasiūtas kostiumėlis suteiks jums daugiau rafinuotumo ir pasitikėjimo savimi, o taip pat padės išreikšti savo asmenybę pasitelkus norimas spalvas, raštus ar aksesuarus.

Dėvėkite džinsus

Iki šiol manėte, kad brandžiame amžiuje reikėtų atsisakyti džinsų? Žinoma, tikrai nesiūlome jums rinktis itin trumpų džinsų, džinsų ypač aukštu liemeniu ar plėšytų džinsų, tačiau dėvėdamos dailaus kirpimo, tiesių ar plačių džinsų porą, brandaus amžiaus moterys gali atrodyti nepriekaištingai. Būtų išmintinga pasirinkti džinsus, kurių sudėtyje yra šiek tiek spandekso ar likros, nes jie būna elastingesni ir patogesni. Pasirinkusios dėvėti džinsus, turėsite ir nemažai galimybių priderinti prie jų tinkamus viršutinius drabužius ir papuošalus.

Avalynės pasirinkimas

Su amžiumi mūsų pėdos gali padidėti ir išplatėti, tačiau tai tikrai nereiškia, kad tokiais atvejais mes būtinai turime pereiti prie plokščiapadžių batų. Vis dar galite avėti basutes ar aukštakulnius, jei su jais jaučiatės patogiai. Kaip bebūtų, pasirinkta avalynė visuomet turėtų būti labai patogi, stilinga ir praktiška.

Rinkitės tai, kas jums patinka

Niekada neleiskite sau galvoti, kad negalite apsirengti tam tikru būdu, nes jus neigiamai įvertins aplinkiniai. Bet kuriame amžiaus tarpsnyje galite atrodyti ir jaustis nuostabiai, juk visų svarbiausia – pasitikėti savimi! Brandus amžius nėra trūkumas – tai privalumas, leidžiantis mums daryti tai, kas iš tikrųjų patinka, nes mes turime pakankamai patirties ir galime sau tai leisti. Todėl, bėgant metams, nepraraskite ryšio su mada ir nepamirškite orientuotis į laikui nepavaldžius ir klasikinius stiliaus sprendimus, kurie tinka bet kuria proga.

Užs.Nr.d-0336

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.