Kuo skiriasi Vartojimo Paskola nuo Greitojo Kredito?

pirkiniai
Paskolos – dažnai naudojama finansinės pagalbos priemonė Lietuvoje. Nuo smulkiųjų pirkinių iki būsto – neretai lietuviai savo svajones įgyvendina su kredito pagalba.

Natūralu, jog renkantis paskolą, yra itin svarbu atsižvelgti ir į  siūlomos paskolos tipą – nuo kai kurių kredito savybių gali ženkliai skirtis jo kaina. Ryškiausias pavyzdys – skirtumai tarp vartojimo paskolos bei greitųjų kreditų. Specialistų teigimu, juos turėtų įvertinti kiekvienas žmogus, norintis sutaupyti.
 
Skirtingos paskirtys

Paklausus finansinių produktų palyginimo platformos Financer.com Lietuva atstovų, kuo skiriasi vartojimo paskola nuo greitojo kredito, ekspertai sako, jog pamatinis skirtumas – paskolos paskirtyje.

Ekspertų teigimu, vartojimo paskolos yra tinkamiausios kasdieniams poreikiams tenkinti, o greitieji kreditai – nenumatytoms, skubioms situacijoms, bei itin smulkiems pirkiniams.

Financer.com atstovai sako, jog greitieji kreditai taip vadinasi ne be reikalo – jei vartojimo paskolos yra išduodamos per 2-3 dienas, greitąją paskolą galite gauti tą pačią dieną, mat paraiškos yra tikrinamos skubos tvarka.

Žinoma, skirtinga paskolų paskirtis atsispindi ir kitose savybėse – vartojimo paskolos yra suteikiamos ilgesniam laikui, didesnėmis sumomis, o greitiesiems kreditams būdingas trumpesnis grąžinimo terminas bei mažesnė maksimali suma.

Skirtumas – palūkanose

Vis dėlto pats didžiausias skirtumas, kurį tikrai pajusite, yra skirtingos palūkanos. Palyginimo platformos ekspertų teigimu, vartojimo paskolos bei greitojo kredito palūkanos gali skirtis net penkis kartus – dėl greito išdavimo, trumpesnio grąžinimo termino bei mažesnių sumų, bendra greitojo kredito kainos metinė norma gali viršyti ir 100%.

Tuo tarpu, bendra vartojimo paskolos kainos metinė norma dažniausiai svyruoja tarp 12 – 25%, priklausomai nuo jūsų kredito reitingo bei norimos paskolos sąvybių.

Kurį tipą rinktis?

Paklausus Financer.com atstovų, kokio tipo paskolą vertėtų rinktis, atsakymas paprastas – pigiausią. Jų teigimu, žmonėms, kurie nori patenkinti kasdienius, numatytus poreikius, geriausia rinktis vartojimo paskolą, mat šis pasirinkimas bus ne tik pigesnis, bet ir lankstesnis.

Kita vertus, jei iškilo nenumatyta finansinė problema, kuriai išspręsti skubiai reikia pinigų, greitasis kreditas – geras pasirinkimas. Ekspertai primena, jog esant galimybei, gautą paskolą reiktų grąžinti kaip įmanoma greičiau – taip sumokėsite mažiau palūkanų bei sutaupysite.

Užs.Nr.d-0248

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.