5 dažniausiai pasitaikantys šaldytuvo gedimai

Kiekvienuose namuose šaldytuvas yra būtinas prietaisas. Juose maistas išlieka šviežias, o gėrimai - šalti. Tačiau, kaip ir bet kuri kita technika, šaldytuvai gali sugesti, sulūžti arba nustoti veikti optimaliai. Šiame straipsnyje įmonė „Salvata“ pristato penkis dažniausiai pasitaikančius šaldytuvų gedimus ir supažindins su tuo, ką galite padaryti, kad jų išvengtumėte ar jas spręstumėte.
 
1. Problemos su vėsinimu

Vienas iš dažniausiai pasitaikančių šaldytuvo gedimų pasireiškia per problemas vėsinant. Pavyzdžiui., šaldytuvas visai nešaldo arba šaldo silpnai.

Tokio gedimo priežastys gali būti įvairios, tačiau dažniausiai pasitaikantis kaltininkas yra sugedęs termostatas. Nors ir ne vienintelė, tačiau dažniausia gedimo priežastis turėtų būti kuo greičiau pašalinta.

Jei šaldytuvas šaldo ne taip, kaip turėtų, būtina, kad jį kuo greičiau patikrintų specialistas. Šaldymo įrangos specialistas gali diagnozuoti ir išspręsti problemą greitai. Jums nereikės išmesti maisto ar sukti galvos dėl naujo įrenginio pirkimo.

2. Keisti garsai

Kitas dažnas namų savininkų šaldytuvų gedimas – keisti garsai. Nuo silpno ūžesio iki šaižaus burzgimo, pašalinius garsus gali sukelti įvairios problemos, pavyzdžiui, sugedęs ventiliatoriaus variklis arba užsikimšęs kondensatorius.

Jei girdite keistus garsus, sklindančius iš šaldytuvo, svarbu, kad jį patikrintų specialistas. Problemos ignoravimas ją tik sustiprina ir gali privesti prie labai nemalonių pasekmių.

3. Laša vanduo

Pratenkantis vanduo - dar vienas dažna atvejis, dėl kurio į remonto įmones kreipiasi vartotojai.

Nutekėjimą sukelti gali sugedęs vandens įleidimo vožtuvas, užsikimšusi nutekėjimo linija arba pažeistas vandens filtras. Nuolatinis varvėjimas gali pridaryti įvairios žalos apdailai, kitiems baldams bei technikai.

Jei pastebėjote, kad aplink šaldytuvą kaupiasi vanduo, labai svarbu kuo greičiau išsiaiškinti priežastį ir nelaukti, kol problema dar labiau išsikeros.

4. Durų sandarinimo problemos

Sandarinimo elementas, dar vadinamas tarpine, yra guminė juostelė, kuri eina aplink šaldytuvo durelių kraštą. Ši tarpinė sulaiko šaltą orą prietaiso viduje ir neleidžia vidun patekti šiltam orui.

Jei durų sandariklis pažeistas, šaldytuvas turi dirbti intensyviau. Automatiškai padidėja sąskaitos už elektros energiją. Dėl šios problemos šaldytuvo vidus taip pat gali užšalti. Jei pastebėjote, kad šaldytuve susikaupė šerkšnas arba staiga, labai ženkliai padidėjo energijos sąnaudos, patikrinkite šią detalę ir patys, nors jos pakeitimą turėtų daryti profesionalas.

5. Ledo generatoriaus gedimai

Jei jūsų šaldytuve yra ledukų aparatas, ir jo gedimai gali apsunkinti jūsų kasdienybę. Viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų – įrenginys nesugeba paruošti pakankamai ledo. Kokia problemos priežastis? Tai gali būti labai įvairu - užsikimšusi vandens linija arba sugedęs vandens įleidimo vožtuvas...

Sužinoti įmanoma tik atlikus diagnostiką.

d-0128

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.