Linksmai laiką leido Sudargo pušyne

turistiniszygisBirželio 3 – 4 dienomis Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyriaus ir Šakių rajono policijos komisariato darbuotojai sukvietė mūsų ir kaimyninių rajonų moksleivius į Sudargo pušyną. Čia vyko tradiciniu renginiu tapęs Draugystės turistinis žygis.
 
Nuotr. Draugystės turistiniame žygyje staigmenų netrūko – dalyvių dėmesį prikaustė policijos pareigūnų parodomoji programa.

Jau tryliktą kartą organizuojamame Draugystės turistiniame žygyje dalyvavo 124 moksleiviai iš Kidulių pagrindinės mokyklos ir jos Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyriaus, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos, Sintautų ir Paluobių pagrindinių mokyklų. Gausus būrys dalyvių, kaip ir kasmet, atvyko iš Marijampolės ir Jurbarko rajonų.

Pasak Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyriaus socialinės pedagogės Ingos Pranskaitienės, šio renginio tikslas – skatinti vaikų užimtumą, propaguoti sveiką gyvenseną, mokytis bendrauti ir bendradarbiauti. Pats už save kalba tas faktas, kad į Draugystės turistinį žygį kai kurie vaikai atvyksta jau penktą ar šeštą kartą. Vadinasi, čia jiems patinka.

Renginio organizatoriai dalyviams pasiūlė daug įdomių sportinių ir meninių veiklų gamtoje.  Dešimt komandų rungėsi kliūčių ruože, virvės traukimo ir krepšinio varžybose, žaidė kvadratą ir tinklinį. Moksleiviai iš medžiagos skiaučių ir siūlų kūrė skulptūrą – paveikslą, vakare linksminosi muzikiniame konkurse.

Visus susirinkusiuosius romantiškai nuteikė bendras stovyklos laužas, čia pat policijos darbuotojų išvirta dūmais kvepianti sriuba, žaidimai, koncertinė programa, kurios vinimi tapo Seimo nario Mindaugo Basčio dovanotas „Pinup girls“ koncertas ir iki paryčių trukusi diskoteka. Užgniaužę kvapą renginio dalyviai stebėjo sudėtingus Šakių cirko studijos „Šypsena“, vadovaujamos Itanos ir Raimondo Januševičių, artistų numerius, draugiškai plojo Jurbarko Antano Giedraičio - Giedriaus gimnazijos šokio studijos „Era“ šokėjams.

Draugystės turistinio žygio atidaryme dalyvavo ir sveikinimo žodį tarė rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Linas Frančiakas, Sudargo seniūnė Rita Grigaitienė, Kidulių pagrindinės mokyklos direktorė Nijolė Ūsienė, savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus specialistai Sofija Liudžiuvienė ir Dalius Jasevičius, Šakių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio, vadovaujamo Vidmanto Skeirio, pareigūnai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.