Netradicinė Mokytojų diena – vos du Padėkos raštai, atsisveikinimo gėlės ir mero staigmena

vydaSpalio 5-oji – Tarptautinė mokytojų diena. Šiemet ji buvo paminėta netradiciškai. Prieš dvejus metus spaudoje pašmaikštavus apie kilogramais dalijamus Padėkos raštus, šiemet šventės metu buvo įteikti tik du. Vienas iš jų, keturiolika metų Švietimo ir sporto skyriui vadovavusiai Vydai Pranckevičienei.  
 
Nuotr. Rajono vadovai ir švietimiečių bendruomenė gėlių puokštėmis ir nuoširdžiais žodžiais atsisveikino su Švietimo ir sporto skyriaus vedėja V. Pranckevičiene.
 
Pirmą kartą po daugelio metų rajono pedagogai buvo pagerbti netradiciškai. Rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius bei Švietimo ir sporto skyriaus specialistai visus Padėkos raštus įteikė mokytojams tiesiai į rankas jų darbo vietose. Todėl Šakių kultūros centre vykusiame Tarptautinės mokytojų dienos minėjime buvo pagerbtos tik dvi rajono švietimui nusipelniusios moterys.

Viena jų  - iš rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pareigų dėl asmeninių priežasčių pasitraukusi Vyda Pranckevičienė. 35 savo gyvenimo metus atidavusi darbui švietimo administravimo sferoje, ji 14 metų vadovavo rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriui. Kol bus paskelbtas konkursas ir išrinktas naujas vadovas, laikinai šias pareigas vedėjo pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas. Antrasis Padėkos raštas įteiktas tris dešimtis metų rajono švietimui paskyrusiai vyresniajai specialistei Sofijai Liudžiuvienei.  

Rajono vadovai padėkojo ir Šakių meno mokyklos Choreografijos skyriaus mokytojai Aušrai Butkauskaitei – Sederevičienei, kurios paruošti šokiai Mokytojų dienos minėjimui suteikė ypatingą nuotaiką. Šventinis koncertas, kurį pradėjo rajono meno saviveiklininkai, baigėsi staigmena – Deivydo ir Katažinos Zvonkų dainomis. Be abejo, kaip įprastai, po jo mokytojų laukė ir simbolinė mero dovana  - saldumynai ir taurė šampano.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.