Projektas „Nebūk naivus kelyje“ mūsų rajone dėmesio nesulaukė

Mindaugo Jonušo (pravarde Minedas) organizuojama pilietiškumo akcija „Nebūk naivus kelyje“ Šakių rajono mokyklose susidomėjimo nesulaukė. Mindaugo organizuojamo projekto tikslas - važinėti po Lietuvos švietimo įstaigas ir kviesti paauglius bei kitus jaunus žmones būti atsargius kelyje.
 
Socialinis projektas „Nebūk naivus kelyje” yra skirtas informuoti jaunimą apie tai, kad negalima keliauti bet kaip ir su bet kuo, aklai pasikliauti socialinio tinklo pasiūlymais vykti kartu yra ypač pavojinga. „Gana aukų! Laikas keisti savo kelionių įpročius ir tapti atsakingais ne tik už save, bet ir už kitus. Liūdni įvykiai tai ne tik sensacija, bet ir pamokos ateičiai“,- taip savo projektą apibūdina pats jo iniciatorius M. Jonušas. Anot Mindaugo,projekto vizija yra padėti jaunimui suvokti, kad pasaulyje egzistuoja ne tik gėris, bet ir blogis, kuris gali būti pavojingas. Šiuo projektu siekiama padėti jauniems patikliems žmonėms netapti nusikaltėlių aukomis, paskatinti visuomenę imtis konstruktyvių priemonių.

Dar vasario mėnesį Mindaugas Jonušas kreipėsi į Šakių savivaldybės Švietimo ir sporto skyrių su pasiūlymu savo edukacinę programą atvežti į mūsų rajono mokyklas. Edukacinės pamokos metu Mindaugas pasakoja moksleiviams, kokie pavojai tyko jų kelyje, kur kreiptis atsitikus nelaimei ir kaip elgtis tokiose situacijose. Taip pat rodoma edukacinė vaizdo medžiaga.  Tačiau neilgai trukus Šakių savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas informavo Mindaugą, jog mūsų miesto bei rajono mokyklos atsisakė priimti jo edukacinę pamokėlę savo mokyklose. Anot E. Pauliukėno, taip atsitiko tikriausiai dėl to, jog pats socialinio projekto vadovas yra prieštaringai vertinama asmenybė mūsų šalyje, todėl mokyklų direktoriai, norėdami išvengti nemalonių situacijų, pamokėlės atsisakė.

Tačiau pats Mindaugas Jonušas neketina dėl to nuleisti rankų ir tvirtina, jog jis dės visas pastangas, kad edukacinė pamokėlė jaunimui įvyktų ir Šakiuose.

„Draugo“inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.