Dėmesys dailei, muzikai ir šokiui nemažėja

meno mokykla rugsejis
Pradėdama naujuosius mokslo metus Meno mokyklos bendruomenė tradiciškai įsiamžino mokyklos prieigose ir pasidžiaugė ypač gausiu būriu pirmokų. D. Pavalkio nuotr.

Mokslo ir žinių dieną tradiciškai paminėjo ir Meno mokykla, sukvietusi savo ugdytinius į Rugsėjo 1-osios šventę. Nors rajono mokyklose ir toliau kasmet mažėja mokinių, tačiau ši įstaiga neturi kuo skųstis – į muzikos, dailės ir šokio skyrius susirenka nuo 350 iki 400 vaikų. Ir šiemet, prognozuojama, jų bus ne mažiau 350, tarp jų 107 pirmokai. Tačiau šie skaičiai dar nėra galutiniai.
 
Meno mokyklos direktorius Einaras Martinaitis priminė, kad savo mokinius skaičiuoja spalio 1 d., tad dar nėra aišku, kiek jų tiksliai mokysis, o jei kažkas nespėjo ar šiek tiek pramiegojo, dar nevėlu kreiptis. Jis pasidžiaugė, kad, mažėjant mokinių skaičiui rajono mokyklose, dėmesys menui – šokiui, muzikai ir dailei – nemažėja. Jei ankstesniais metais ant bangos buvo Šokio skyrius, o pernai daugėjo besirenkančių dailę, tai šiemet į aukštumas pakilo Muzikos skyrius. Vietos užsipildė ir Meno mokyklos filialuose. Čia vaikai ir toliau galės mokytis arčiau namų.

Pasak E. Martinaičio, šiemet mokykloje didelių permainų nėra. Į pabaigą eina senojo „Žiburio“ gimnazijos pastato, kuris šiuo metu priklauso Meno mokyklai, stogo ir salės remontas. Kudirkos Naumiesčio filialas persikėlė į naujai suremontuotas gimnazijos patalpas, kuriose vaikai ir toliau galės lankyti Mindaugo Pauliuko dailės pamokas. Groti akordeonu ir fortepijonu mokys iš Marijampolės atvykstančios muzikos mokytojos Daiva Akelaitienė ir Daiva Varževičienė.

Gelgaudiškio filiale dirba fortepijono mokytoja Gintvilė Samajauskienė, muzikos teorijos moko buvusi Meno mokyklos mokinė Vaiva Česnienė, dūdų pamokas veda Ugnius Arcabas. Lekėčių filiale darbuojasi Erika Lukšienė. Pernai atnaujinta veikla Griškabūdžio filiale tęs darbą ir šiemet. Čia dirba muzikos mokytoja V. Česnienė. Vaikai ir toliau mokysis groti fortepijonu, kuris metai iš metų Muzikos skyriuje išlieka populiariausiu instrumentu.

Šiemet mokytojų kolektyvo Meno mokyklos administracijai papildyti nepavyko, nes, kaip anksčiau yra minėjęs direktorius, „jų jau ir prisivilioti nėra iš kur“. Jo teigimu, ši problema aktuali visoje Lietuvoje ir jis negirdėjo, kad kurioje nors mokykloje mokytojų užtektų, nes tuos, kurie baigia Muzikos akademiją, „nusiurbia didieji miestai“ ir užsienis, o baigusiems Konservatoriją nesuteikiama teisė dirbti mokyklose. Labiausiai šiuo metu Meno mokyklai trūksta akompaniatorių, fortepijono ir šokio mokytojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.