Patirtimi dalijosi pedagoginių psichologinių tarnybų specialistai

patirtimiPasibaigus mokslo metams ir prieš prasidedant atostogoms Šakių pedagoginės psichologinės tarnybos (PPT) darbuotojai aptarė praėjusių metų darbo, atliktų tyrimų rezultatus, dalijosi sukaupta patirtimi su savo kolegomis iš Kauno ir Švenčionių rajonų.

Nuotr. Šakių pedagoginės psichologinės tarnybos specialistai palaiko glaudžius ryšius ir dalijasi patirtimi su kolegomis iš Kauno.

Pasak Šakių pedagoginės psichologinės tarnybos direktorės Danos Kriaučiūnienės, kad būtų galima pamatyti esamą tarnybų ir mokyklų situaciją, devyniose rajono bendrojo lavinimo mokyklose: trijose vidurinėse ir šešiose pagrindinėse buvo atliktas pedagoginės psichologinės tarnybos ir kitų ugdymo proceso dalyvių partnerystės plėtros poreikių ir galimybių tyrimas.  

Mokyklinė integracija negalima be bendravimo ir partnerystės. Specialiųjų poreikių vaikai patiria sunkumų besimokydami bendrųjų dalykų, bendraudami su kitais. „Šiandien, siekiant jų ugdymo kokybės, mokytojams keliami nauji reikalavimai, - teigė Šakių PPT direktorė. - Jie turi tapti ne tik gerais dalyko specialistais, bet ir privalo išmokti valdyti santykius klasėje, dirbti komandoje su kolegomis, būti pasiruošę ir atviri pokyčiams, netikėtumams.“ Šakių PPT darbuotojai bendrojo lavinimo mokyklose vedė seminarus mokytojams, spec. pedagogams ir tėveliams, aptarė iškilusias problemas ir numatė tolimesnio darbo prioritetus.
 
D.Kriaučiūnienė teigė, kad atlikti tyrimai ir pokalbiai su kolegomis iš kitų rajonų PPT parodė, jog pedagogų ir tėvų bendradarbiavimas vis dar yra viena iš problemiškų sričių, jog būtina stiprinti PPT ir kitų ugdymo proceso dalyvių partnerystę, labai svarbūs PPT specialistų patarimai ir paaiškinimai kaip mokytojams modifikuoti ar adaptuoti programas.

Šakių PPT direktorė pabrėžė, kad jai svarbu ne tik rezultatai, bet ir santykiai tarp žmonių. Bendravimas ir bendradarbiavimas su kolegomis specialistais iš kito rajono duoda daug naudingų minčių ir patirties. Logopedai bendravo su logopedais, psichologai su psichologais, kiti specialistai su savo srities specialistais. Jei kilo poreikis surengti bendras konferencijas, kad galėtų pasimokyti vieni iš kitų, pasidalinti patirtimi – reiškia bendravimas ir bendradarbiavimas jau duoda savo vaisius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.