Regiono garbę Vilniuje gins žiburiečiai

Balandžio 7 dieną Šakių Žiburio gimnazijoje vyko Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ organizuojamas regioninis konkursas „Dovanokime viltį gyventi“, kuriame dalyvavo ir šios asociacijos prezidentė Ugnė Šakūnienė. Deja, didelio susidomėjimo mūsų regione konkursas nesulaukė.
 
Donorystei populiarinti skirtame renginyje dalyvavo tik dvi mūsų rajono komandos iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos bei Šakių „Žiburio“ gimnazijų. Konkurse „Dovanokime viltį gyventi“ dalyvavusios komandos turėjo įveikti penkias užduotis: išradingai prisistatyti, papasakoti, kas buvo nuveikta propaguojant donorystę, išspręsti specialų testą, atlikti kūrybinę užduotį ir pristatyti pačių sukurtą plakatą apie donorystės populiarinimą.

Susumavusi rezultatus, komisija, kurią sudarė Vilkaviškio rajono nefrologinių ligonių draugijos pirmininkas Vitas Jablonkis, Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ Vilniaus skyriaus valdybos narys Rimvydas Vekerota, ,gyvenantys su dovanotomis širdimis, Nacionalinio transplantacinio biuro atstovė Indrė Karlonaitė, rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas, Šakių savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas, Šakių kultūros centro projektų vadovė Aistė Bakaitė ir Atviro jaunimo centro specialistė darbui su jaunimu Judita Beržvinskaitė, nugalėtoja paskelbė Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivių komandą. Ją konkursui parengė biologijos mokytoja Laima Aštrauskienė.

Nugalėtojai apdovanoti ypač vertingu prizu - apsilankymu boulingo klube Kaune, kur galės turiningai praleisti laisvalaikį dvi valandas žaisdami boulingą. Be to, jie dalyvaus respublikiniame konkurso „Dovanokime viltį gyventi“ etape, kuris vyks gegužės 9 dieną Vilniuje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.