Medikai kovoja dėl gaisro metu nukentėjusių moterų gyvybių

gaisras namasSkaudi nelaimė įvyko balandžio 28 –osios ryte Sudargo seniūnijoje, Grinaičių kaime. Sprogus dujų balionui, stipriai apdegė trys moterys, dviejų iš jų būklė itin sunki. Trijų pagyvenusių moterų bandymas pačioms pakeisti suskystintų dujų balioną baigėsi didžiule nelaime.
 
Nuotr. Sprogus dujų balionui gyvenamajame name kilo gaisras, kurio metu nukentėjo trys moterys.
 
Kaip informavo Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, nelaimė Grinaičių kaime įvyko pirmadienio ryte, apie 8.20 valandą. Trys moterys bandė pačios pakeisti suskystintų dujų balioną, tačiau įvykus dujų nuotėkiui ir sprogus balionui, kilo gaisras. Sunkius kūno sužalojimus patyrė visos trys moterys. Jos buvo skubiai nuvežtos į Jurbarko rajono ligoninę. Grinaičių kaimo gyventojai, 65 –erių V.K. medikai nustatė 1-2 laipsnio veido, rankų ir kojų bei nugaros nudegimus, keliančius pavojų jos gyvybei, nes apdegė apie 40 proc. kūno. Namo, kuriame kilo gaisras, šeimininkei 70 – metei O. Č nustatyta 1-2 laipsnio veido, rankų ir kojų, sėdmens srities nudegimai, kurie sudaro 50% kūno, todėl patirti sužalojimai kelia grėsmę gyvybei. Abi moterys gydomos reanimacijos skyriuje. Mažiau nukentėjo 78-erių M.M.B., kuriai medikai nustatė 1-2 laipsnio veido, rankų ir kojų nudegimas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad po dujų baliono sprogimo, kilo gaisras gyvenamajame name. Nudegė gyvenamojo namo stogas, išdegė virtuvė, koridorius, kambarys, išdužo kambario ir virtuvės langai, buvo sulieti kiti du kambariai. Ugniagesiams išgelbėti pavyko 8 metrų atstumu nuo gyvenamojo namo esantį ūkinį pastatą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.