Dar kartą apie kelio ženklus

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, reaguodamas į straipsnius šalies žiniasklaidoje apie tai, kaip baudą gali gauti ir asmuo, palikęs automobilį prie įvažiavimo į savo namo kiemą, atkreipia dėmesį, kad valstybės institucijų atstovai, atsakingi už saugų eismą, deja, skirtingai traktuoja kelio ženklo „Sustoti draudžiama“ galiojimo zoną.
 
Kelių eismo taisyklių, patvirtintų LR Vyriausybės 2002 m. gruodžio 11 d. nutarimu  „Dėl Kelių eismo taisyklių patvirtinimo“ 1 priede nustatyta, kad draudžiamieji ženklai ką nors draudžia arba tuos draudimus panaikina. Skelbiama, kad kelio ženklas Nr. 332 „Sustoti draudžiama“ draudžia transporto priemonėms sustoti (stovėti) toje kelio pusėje, kurioje yra kelio ženklas, išskyrus sustojimą maršrutiniam transportui skirtose stotelėse. Negalioja skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtoms transporto priemonėms. Policijos manymu, įvažiavimas į šalia kelio esančią teritoriją yra laikytinas atskiru keliu, todėl kelio ženklo Nr. 332 „Sustoti draudžiama“ reikalavimai vairuotojams neturėtų galioti, nes jis galioja tik tame kelyje, kuriame yra įrengtas.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad pareigūnas įvertina įrodymus pagal vidinį savo įsitikinimą, pagrįstą visapusišku, pilnutiniu ir objektyviu visų bylos aplinkybių išnagrinėjimu, vadovaudamasis įstatymu ir teisine sąmone. Visgi pareigūnai, surašydami administracinių teisės pažeidimų protokolus ir skirdami administracines nuobaudas, galbūt ne visada įvertina visas vairuotojų daromų Kelių eismo taisyklių pažeidimų aplinkybes, ir galimai pamiršta apie Policijos veiklos įstatyme įtvirtintus policijos veiklos principus - pagarba žmogaus teisėms ir humanizmas. Kaip teigia Policijos departamento atstovai, toks teisėtas, bet atskirais atvejais galbūt neteisingas įstatymo taikymas sukelia visuomenės ar atskirų jos narių nepasitenkinimą ar pasipiktinimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.