Kriminalai (2015-07-10)

Lavonas
Liepos 4 d. Sintautuose, savo namuose, rastas 59 m. vyro kūnas. Išoriškai smurto žymių nematyti. Mirties priežasčiai nustatyti kūnas išsiųstas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Kauno ekspertinį skyrių.

Sumušė
Liepos 4 d. apie 21.03 val. į Šakių ligoninę pristatytas 42 m. šakietis, kuriam diagnozuota galvos sumušimas, kairės akies kraujosruva, įtariamas nosies lūžis, galvos kaulų kairės pusės lūžis. Pirminiais duomenimis, vyras  buvo sumuštas trijų žinomų asmenų prie jo gyvenamojo daugiabučio namo, esančio Šakiuose, Jaunystės Tako gatvėje.

Avarija
Liepos 4 d. apie 21.10 val. policija gavo pranešimą, kad kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai 51 kilometre (Lukšių kaimo ribose) 37 m. kaunietis, kuriam po įvykio nustatytas girtumas - 1,89 prom. alkoholio, vairuodamas tėvui priklausantį „Renault Espace“,  važiuodamas Šakių kryptimi, nepraleido į kairę sukusio ta pačia kryptimi važiavusio „Chrysler Town & Country“, vairuojamo 24 m. blaivaus šakiečio. Eismo įvykio metu buvo sužalota 18 m. „Chrysler Town & Country“ keleivė, gyvenanti Griškabūdyje. Šakių ligoninėje jai diagnozuotas kaklo raiščių patempimas, o „Renault Espace“ vairuotojui - abiejų kelių, alkūnių nubrozdinimai, krūtinės sumušimas, dešinio paties sumušimas, neblaivumas. Abu vairuotojai vairuotojo pažymėjimus turi.

Smurtavo
Liepos 5 d. savo namuose, esančiuose Plokščių seniūnijoje Kisielių kaime, prieš 37 m. moterį smurtavo, kaip įtariama, sugyventinis. Vyras uždarytas į areštinę.

Liepos 6 d. Barzdų miestelio gyventoja (32 m.) pranešė policijai, kad apie 00.30 val. jos namuose prieš ją smurtavo brolis. Jis uždarytas į areštinę.

Liepos 7 d. 31 m. Šakių seniūnijos Girėnų kaimo gyventojas pranešė policijai, kad jį liepos 6 d. apie 15 val. Šakių parkelyje prie autobusų stoties sumušė du nepažįstami asmenys už tai, kad nenupirko jiems alaus. Šakių ligoninėje vyrui nustatyti dešinės ir kairės krūtinės pusės sumušimai, dešinės alkūnės nubrozdinimas.

Apvogė
Liepos 8 d. Bizierių kaimo gyventojas (66 m.) pranešė policijai, kad iš jo kieme esančio nerakinto garažo pavogtas jam priklausantis mopedas „Meiduo MD50QT-9“. Nuostolis 800 eurų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.