Dvylikametis iš gaisro išgelbėjo sesutę

gaisras mikytai
Nuotr. Manoma, kad sename name gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo. Daugiavaikė šeima liko kaip stovi.

Liepos 21 d. pavakarę ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Lekėčių seniūnijos Mikytų kaimą: buvo gautas pranešimas, kad dega gyvenamasis namas. Dūmų detektoriaus sukeltą aliarmą išgirdęs 12-metis išnešė iš degančio namo miegojusią dvejų metų sesutę.
 
Pranešimas, kad dega gyvenamasis namas, bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas praėjusį penktadienį 16.24 val. Artimiausias kaimynas išgirdo berniuko pagalbos šauksmą ir pamatė iš namo besiverčiančius dūmus.

Namuose suaugusių nebuvo, keturis vaikus Mikytų kaime auginanti pora buvo išvykusi į Kauną. Namuose buvo likę trys vaikai, name miegojo dvejų metų mergaitė, jos 12-metis brolis žaidė lauke, vyresnis brolis buvo pas kaimynus.

Pasak Lekėčių seniūnijos socialinės darbuotojos Ramintos Orentienės, namą Mikytų kaime šeima nuomojosi. Sunkiai besiverčiančiai šeimai ugniagesių ir Lekėčių seniūnijos rūpesčiu buvo nupirktas dūmų detektorius, kuris, pasak socialinės darbuotojos, Lekėčių seniūnijoje padėjo išvengti nelaimės jau ne vienai šeimai.

Išgirdęs nuo namo sklindantį dūmų detektoriaus garsą ir pamatęs iš namo sklindančius dūmus, berniukas puolė į vidų, nors namo veranda jau buvo uždūmyta, čiupo iš lovos seserį ir išnešė į lauką. Tuomet pribėgęs prie kaimynų šulinio pradėjo rėkti „Degam“. Čia berniuką, laikantį rankose sesutę, pamatęs kaimynas ir iškvietė pagalbą.

Pasak Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresniojo inspektoriaus Rolando Pavalkio, atvykus ugniagesiams gelbėtojams namas degė atvira liepsna. Pirminiais duomenimis, name gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo. Pasak pareigūno, išdegė visas namas, o degimą paspartino sprogęs vienas dujų balionas, o iš kito, išlėkus ventiliui, skverbėsi dujos. Gaisro židinio vietoje buvo keli litrai benzino.

„Džiaugiamės berniuko poelgiu, kad neišsigando. Mes vasario 21 d. lankėm šią šeimą, kalbėjomės, kad tvarkytųsi elektrą. Šeimininkai dėl nesitvarkymo motyvavo, kad nėra lėšų, namas ne jų“, – sakė pareigūnas.

Padegėliai nebuvo palikti bėdoje, šeima apsigyveno kilnojamame namelyje tame pačiame kaime.

„Sudegė visas šeimos asmeninis turtas ir dokumentai. Todėl seniūnija rūpinasi, kad šeima gautų vienkartinę pašalpą, naujus asmens dokumentus. Kadangi šeima stovi eilėje socialiniam būstui gauti, šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl nuolatinės gyvenamosios vietos. Labai padėjo Lekėčių seniūnijos, Mikytų kaimo gyventojai – atnešė rūbų, įvairių daiktų“, – pasakojo socialinė darbuotoja R. Orentienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.