Dėl slidžių kelių ir gatvių pasipylė avarijos bei traumos

avarija yeti
Keliams pasidengus plikledžiu nelaimių neišvengta. Viena iš jų nutiko naktį iš pirmadienio į antradienį, kai Bliūkiškių kaime (Sintautų sen.) nuo kelio nuvažiavo ir į upelį įslydo „Škoda Yeti“.

Antradienį ir trečiadienį daugybės vairuotojų laukė nemalonumai, keliai pasidengė plikledžiu. Todėl nelaimių neišvengta: automobiliai slydo nuo kelio, atsitrenkė į kelio atitvarus. Padaugėjo traumas patyrusių gyventojų.
 
Tik per laimingą atsitiktinumą niekas nenukentėjo naktį iš pirmadienio į antradienį Sintautų seniūnijoje Bliūkiškių kaime nuo kelio nuvažiavus ir į upelį įskriejus automobiliui „Škoda Yeti“. Pranešimas buvo gautas gruodžio 6 d. 2.57 val. Netrukus į įvykio vietą išskubėjo ir ugniagesiai gelbėtojai, šiems buvo pranešta iš aplinkosaugos darbuotojo, kad automobilis nuvažiavo nuo kelio ir įvažiavo į upę. Atvykus gelbėtojams, automobilis „Škoda Yeti“ buvo nuvažiavęs nuo kelio, nuvirtęs ant šono, priekinė dalis buvo vandenyje. Vairuotojas iš automobilio išlipo iki ugniagesių atvykimo, medikų pagalbos jis atsisakė. Pranešama, kad automobilio techniniai skysčiai ir tepalai neišsiliejo. Ugniagesiai atvertė automobilį ant ratų, ištraukė iš vandens ir atjungė akumuliatorių.

Tos pačios dienos rytą 6.44 val. kelyje Šakiai–Pilviškiai, netoli Bridžių kaimo, nuo kelio nuvažiavo automobilis „VW Golf“, vairuojamas griškabūdiečio (g. 1990 m.), vairuotojas buvo pristatytas į Šakių ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių.

Gruodžio 7 d. 12.32 val. kelyje Šakiai–Jurbarkas vairuotojas nesuvaldė „Volvo“ automobilio ir nuvažiavo nuo kelio, laimei, niekam medikų pagalbos neprireikė.

Tos pačios dienos vakarą 17.30 val. buvo gautas pranešimas, kad ties Rytiniu aplinkkeliu Girėnų kaimo ribose į kelio atitvarą atsitrenkė „Ford“ automobilis. Laimei, medikų pagalbos taip pat niekam neprireikė.

Savaitės pradžioje į Šakių ligoninę irgi plūstelėjo vienokias ar kitokias traumas patyrę asmenys. Kaltas plikledis. Tą patvirtino Šakių ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Irena Petrauskienė. Pasak jos, traumos įvairios – nuo sumušimų iki kaulų lūžių.

„Vyrauja riešo, dilbio kaulo lūžiai, čiurnos raisčio patempimai, – sakė I. Petrauskienė. –  Prašome pacientų, atvykus į Priėmimų skyrių, būti kantriems. Esant dideliam pacientų srautui, gali tekti palaukti.“

I. Petrauskienė prašo gyventojų esant slidiems keliams be būtinumo neiti iš namų, o išėjus – būti itin atsargiems, pasirinkti atitinkamą avalynę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.